Did händelserna av konvergens har någon betydelse för The New 52?

3

Efter att jag läste Justice League # 50 noterade jag att DC Comics Rebirth kommer att fortsätta The New 52 . Jag fick inte läsa allt The New 52 , men jag trodde att efter Ny 52: Future Ends var fortsättningen av New 52 Convergence . Men det verkar som att jag hade fel och det är bara en begränsad serie, en spin-out.

Har händelserna av Convergence haft någon betydelse för The New 52 ? Jag såg bara en relation mellan Superman och Superman: Lois och Clark .

    
uppsättning TMoraes 26.05.2016 16:46

1 svar

3

tl; dr - Eventuella förändringar som införts av konvergens användes i stor utsträckning inte av författare, och kommer att delas upp och överskridas av DC Rebirth.

Det här kommer sannolikt att vara ett något förvirrande svar, jag ska försöka förbli låg detalj.

Den stora nya punkten från konvergens var tanken att kontinuitet i böckerna kunde vara mer formbar från en redaktionell mening. Händelser från före 52-eran var potentiellt användbara. Dan Didio försökte förklara det i denna intervju på Newsarama .

Lois och Clark-titeln har Pre-52 Superman och Lois, de som var gift. De räddades från katastrofen av Flashpoint av Telos, som lade dem på sin samlingsplan, vars händelser omfattades av konvergensen. Vi lär oss nu att han, Lois och deras son (vi ska smakligt lämna Larry Niven-esque diskussioner om det till sidan) överlevde och gjorde det till vad som är den främsta DC-jorden, där dagens händelser av DC-titlarna var förekommande. Han lever inkognito, så att Superman av denna jord kan vara Superman, bara engagerar sig i hemliga räddar.

Händelser i Superman och Justice League, och sedan fyllt i med Rebirth, kommer att resultera i ... Låt oss säga en position förändring för denna 52 Superman.

Den återuppbyggda versionen av DCU kommer att ha några stora förändringar för många tecken, varav de flesta innebär att återvända till en tidigare, mer "positiv" ta på dem. Ted Kord är tillbaka och jobbar med Jaime Reyes, den nya Blue Beetle. Ryan Choi lever, och Ray Palmer är tillbaka i rollen som Atom, och inte den galna forskaren av S.H.A.D.E. Legion of Super-Heroes verkar vara tillbaka i spel.

Det är inte helt en fullständig omstart, men tillräckligt med förändringar är i spel för att göra mycket av den senaste historien om många tecken, både före konvergens och pst-ny 52 upp till några omskrivningar.

    
svaret ges 26.05.2016 17:48