Lasagne paketet säger kocken från frusen

2

Paketet säger att kocken är fryst, tina inte först, men lasagnen tinas (min dotter tog upp det för oss) och har varit kylt i ett par dagar. Är det säkert att laga mat och äta?

    
uppsättning Nancy 31.01.2015 19:20

2 svar

6

Denna fråga har kommit upp i vårt hem.  Vi gjorde ett experiment med en fryst hemlagad och en frusen butik köpte lasagne. Vi avfrostade dem båda i 3 dagar i kylskåp. Vi gjorde det för att göra processen att värma dem lättare, eftersom det tar mycket längre tid att värma upp dem frusna. De var båda ca 10 pund var och tog en ugn vardera. Vi uppvärmde dem på 325 grader i ca 90 minuter, och de sista 15 minuterna vred upp värmen till 400 grader avtäckta för att ge den lite skorpa och tillsatte också mer färskost på toppen.

Frys inte igen det igen för att laga det fruset, eftersom det bara förstör ostens konsistens, såsen blir vattnig och det är bara inte bra.

Om du har rester, ät den nästa dag eller två. Kom ihåg att alla komponenter i lasagnen har lagts till redan (om du inte gjorde det friskt och använde de torra kokta lasagnagren) men en butik köpte en, har troligen redan lagts till.

Nu om du har mindre 1 eller 3 pund, kan du sätta dem i mikrovågsugnen och de kommer att bli bra, och nej, några dagar avfrost är också okej, och troligtvis 5 till 15 minuter på hög värme, rotera lasagnen kommer att vara okej.

    
svaret ges 06.02.2015 11:25
3

Det ska vara säkert - ett par dagar i kylskåpet är inte ett vanligt problem.

Jag skulle bli frestad att frysa den igen innan du lagar mat, bara så att den är kokad enligt tillverkarens förväntningar. Det kommer åtminstone att låta dig använda tiden på paketet, och det är möjligt att det faktiskt är viktigt, för att de förväntar sig något om att hålla sig kallt inuti lite när det bakar.

Det är också möjligt att det kommer att bli lite fuktigt eftersom det är dags att sitta och suga medan det tinas nu, men inte mycket du kan göra med det. Gör det bara; värsta fallet, du har fortfarande lasagne att äta!

    
svaret ges 31.01.2015 19:47