Jag använder jag en 3-vägs ljusbrytare?

5

Ljusväxling tvåvägs är vanligt, men hur ställer jag in ett 3-vägssystem så att ljuset kan styras från 3 ställen?

    
uppsättning Walker 22.07.2010 11:55

2 svar

6

Det kan finnas viss förvirring eftersom den typ av switch du behöver är vanligtvis kallad en fyrvägsbrytare i USA och en mellanströmbrytare i Storbritannien . Så för att tre eller flera strömställare ska styra samma ljus behöver du två SPDT-omkopplare på ändarna och fyrvägs eller mellanliggande växlar i mitten. Du hittar kopplingsschemat på Wikipedia .

    
svaret ges 22.07.2010 12:38
3

Ett annat sätt att göra detta, vilket är definitivt lättare om du är retrofitting är att använda smarta omkopplare, till exempel Insteon eller UPB -omkopplarna (det finns också andra, inklusive de äldre X10-baserade Produkter). Dessa låter dig ansluta en av dessa omkopplare till den belastning som styrs, och sedan har andra omkopplare fjärrkontrollen den växeln (de kommunicerar med varandra antingen över kraftledningarna i ditt hus eller trådlöst).

Fördelen är att du inte behöver köra några nya kablar. Du kan också lägga till knappsatsens kontroller och fjärrkontroller, och börja med ett enda tangentbord som styr flera ljus samtidigt, alla med olika nivåer av ljusstyrka och ramphastigheter (blekhastigheter).

    
svaret ges 23.07.2010 04:24