Varför måste du stänga av alla dina elektroniska enheter innan ett flygplan tar av och landar? [stängd]

1

Varför måste du stänga av alla dina elektroniska enheter innan ett flygplan tar av och landar?

    
uppsättning Amna Rajpoot 08.11.2018 17:28

2 svar

2

Det finns minst tre skäl:

 • Minska elektromagnetisk störning från alla elektroniska enheter. Mindre av en oro idag, men en övergång från när någon kan ha en dåligt skärmad radio eller tv eller elektrisk rakhyvel.

 • Har passagerare sätta allt bort så att ingenting kan bli en oavsiktlig missil vid turbulens eller kraschlandning. Start och landningar är den farligaste flygtiden och en bärbar dator kan enkelt flyga ur dina händer och allvarligt skada eller döda någon om den slår dem i huvudet med fart.

 • Håll alla handsfria och relativt fokuserade. Gångar och rader måste också rensas av bagage som tagits ut. Om du märker, så är det när de gör s-briefing.

 • Nu är ingen av åtgärderna perfekta eller idiotsäkra. Bärbara datorer måste stuvas, men böcker är lika tunga. Sova passagerare är inte vaknade. Men flygsäkerhet handlar om att minska sannolikheten för en olycka så mycket som rimligt möjligt och inte nödvändigtvis minska den till noll.

      
  svaret ges 08.11.2018 19:43
  2

  Elektriska enheter kan potentiellt störa planetens elektronik. (Hitta en icke-digital VHF-radio. Sätt en mobiltelefon bredvid den. Då och då kan radiomottagningen försämras av ett surrande ljud.) Effekterna av störningar skulle vara mest allvarliga om planet ligger nära marken, när piloterna har lite tid att reagera på problem.

  Med en korrekt utformad och korrekt konstruerad modern enhet är det nästan omöjligt. Med en felaktigt utformad eller skadad enhet blir det lite mer sannolikt. Så reglerna finns där för att minska denna risk.

      
  svaret ges 08.11.2018 18:10