Can Jag tar av gasavledaren på min spis för att laga mat med en wok?

2

Den här frågan kan vara Off-Topic på grund av gasintegrationen, även om det är utrustningrelaterat, men jag ser vad folk tror.

Jag har en gasspis, och jag gillar att laga mat med en wok. Men gasdeflektorerna som används för att göra den fina "ringen" av gas för platta bottenspannor betyder att värmekällan försvinner för min wok, och när jag har jobbat i kinesiska restauranger tidigare har de vanligtvis en enda ruddy stor flamma i mitten som deras woks går över.

Kan jag ta bort deflektorerna och bara bränna gasen som kommer direkt från hålet under så att jag fick den enda stora flammen under min wok som jag är efter?

    
uppsättning Sam Holder 28.07.2010 17:09

1 svar

1

Jag har aldrig hört talas om någon som försöker detta. Jag tycker dock att det är mycket osannolikt. Dessa gasdeflektorer är egentligen speciellt utformade för att dra in lämplig mängd atmosfärisk luft för en riktig flamma. Det är därför flammen du ser är så blå och har väldigt lite apelsin.

Jag skulle titta på att se om det finns något sätt att få en ersättningsavledare som passar bättre för wok-matlagning.

Du kan också göra vad Alton Brown gör och använd den nedre halvan av en friterad kalkon, helst utanför och inte över några rör eller elnät eller grus.

    
svaret ges 28.07.2010 17:18