Varför var Gimli av så låg rang jämfört med de andra företrädarna som valdes för facket?

41

En del av medlemmarna i fellesskapet valdes ut som representanter för deras ras: Legolas för älvorna, Boromir för mänskligheten och Gimli för dvärgarna. Av dessa tre var två härskare av en härskare vid den tiden (kung Thranduil och förvaltaren Denethor, som var de facto-kungen). Gimli är dock helt enkelt "Gloins son", som, med viss betydelse, är mycket mindre rankad än de andra två. Enligt detta släktträd , Gimli mest föregångare med Dain II Ironfoot, härskaren av hans hus vid den tiden , var fyra till fem generationer tidigare.

Min fråga är: Varför var Gimli, som representanter för dvärgarna, av så låg rang jämfört med de andra företrädarna? Dessutom är detta faktum av större betydelse?

    
uppsättning mort 11.12.2014 12:45

7 svar

69

Detta är inte signifikant.

Elrondrådet var inte sammankallat för att välja medlemmar i ett stipendium, utan snarare att diskutera ringen om ringen. Att välja medlemmar i fellesskapet var bara något som hände efter att frivilliga frivilliga frivilligorganisationer tagit Ring till Mordor, och medlemmarna valdes från dem som var i Rivendell vid den tiden.

Glóin och Gimli råkade bara vara dvärgarna som var där (som ambassadörer från Dáin), och därför var Gimli den som Elrond valde (Glóin är förmodligen för gammal):

For the rest, they shall represent the other Free Peoples of the World: Elves, Dwarves, and Men. Legolas shall be for the Elves; and Gimli son of Glóin for the Dwarves. They are willing to go at least to the passes of the Mountains, and maybe beyond. For men you shall have Aragorn son of Arathorn, for the Ring of Isildur concerns him closely.

Det faktum att de som valts för älvor och män råkade vara arvingar är inte relevanta. Elrond var helt villig att välja andra älvor som inte var inte arvingar eller de sista två medlemmarna (innan Merry och Pippin kom ombord):

'There remain two more to be found,' said Elrond. 'These I will consider. Of my household I may find some that it seems good to me to send.'

Slutligen bör jag notera att du spelar upp rankningen av Gimli; som Glóins son är han också son till en av dvärgarna som gjorde Quest of Erebor och sonen till en ambassadör från en av de största dvärgkonungarna, som vi lär oss när Glóin introducerades först:

Next to Frodo on his right sat a dwarf of important appearance, richly dressed. His beard, very long and forked, was white, nearly as white as the snow-white cloth of his garments. He wore a silver belt, and round his neck hung a chain of silver and diamonds.

    
svaret ges 11.12.2014 13:12
26

Låt oss börja med att korrigera det som verkar vara ett missförstånd: I boken, åtminstone (jag kommer inte ihåg om filmen) är Aragorn, inte Boromir, den som valdes som representant för män. Boromir är utvalt helt enkelt för att han och Aragorn råkar vara på samma sätt som facket:

"I thought you were going to Minas Tirith with Boromir."

"I am," said Aragorn. "... But your road and our road lie together for many hundreds of miles. Therefore Boromir will also be in the Company."

( Ringenes herre , bok II, kapitel 2, "Elrondrarnas råd")

De andra är inte utvalda på grund av någonting om dem, så långt jag kan säga. Legolas och Gimli valdes tydligen för att de råkade vara där, i rådet.

Vad beträffar större betydelse: det finns ingen. Ingenting har någonsin gjorts av Legolas ställning som arvtagaren uppenbar eller Gimli saknar sådan ställning.

    
svaret ges 11.12.2014 13:19
11

Huh? Ingen av Hobbitsna hade verkligen rang. Även om vi tar Frodo som Esquire och antar att hans kusiner är lika stora (om esquire till och med förmodligen betyder diddly till Hobbits) är Sam fortfarande en Gardner. Gimli, medan den inte är uppenbar, har fortfarande ett bra solidt krav på tronen.

Så Dain II Ironfoot är kung.

Heir tydlig är hans son Thorin III Stonehelm

Eftersom jag inte kunde hitta en DOB för Durin VII (Thorin III Stonehelms son) ... Jag antar att han inte föddes än

Nästa skulle vara Balin men han är död .... förutsatt att de inte känner till det då ...

Så Dwalin är 2: a i rad för tronen

Efter Dwalin skulle vara Oin ... men Oin är också död så ...

Gloin är tredje i rad och Gimli är hans arving

4: e är inte en obetydlig plats ... särskilt i krigstid (något om härskare som leder trupperna). Det är verkligen högre än Boromir som är son till Denethor som Stewards är i slutändan bara högt rankade tjänare.

Som sagt var fellesskapet en grupp VOLUNTEERS och valdes inte av någon rädda sig själva.

    
svaret ges 11.12.2014 15:25
10

Gimli hade inte en låg rang. Som Gloins son hade han en mycket hög rang bland dvärgarna i Durins folk - både i sig själv och genom berömningen att vinna tillbaka det ensamma berget.

Inom företaget hade ingen egentligen - annat än Gandalf som valdes speciellt för att leda och Aragorn som på många sätt var hans foster-son och gav sin kunskap om världen det naturliga valet att ta över om Gandalf inte var till hands.

Titta bara på företagets smink:

  • Gandalf - Chief Maia av Irmo / Lorien och senare chef för den andra Istari.
  • Aragorn - kung av både Arnor och Gondor, om denethor tyckte om det eller inte.
  • Legolas - Sinda-prins och arving till Northern Mirkwood / Greenwood.
  • Gimli - son av dvärgens adel.
  • Boromir - arvtagare till en av de två rikena i exil.
  • Pippin - äldsta barn och arvtagare till shireens verkliga chef.
  • Godmodig motpart till Pippin i kolonin bredvid Brandywine.
  • Frodo - SUPER-riklig antagen arving till en av - om inte den - rikaste hobbiten i shire.
  • Sam - Gardner ... Dålig sam.

Verkligen var de alla mycket lika "rang" med Gandalf, Legolas och Aragon vid "toppen" som mätt från utsidan. Inifrån men det spelade ingen roll - de valde att följa Gandalf och valde att hjälpa Frodo.

    
svaret ges 12.12.2014 21:49
3

Inledning

Det här svaret är baserat på min påminnelse om att läsa böckerna för några år sedan, liksom LotR Wiki.

Svar

Han deltog inte lika mycket som en direkt representant för kungen under berget, men som en kamrat av representanten för kungen under berget.

Som kan läsas här , hade Glóin kommit till Rivendell och letat efter Elronds råd och han tog med sig sin son Gimli , där.

Som kan läsas här , Gimlis far Glóin , deltog i rådet som representant för kungen under berget. Gloín hade, som nämnts ovan, fört Gimli tillsammans som en del av hans entourage, och han var således inbjuden att gå med i rådet.

    
svaret ges 11.12.2014 13:10
2

Alla medlemmar av rådet representerade sin ras. Men de var aldrig skickade till med rådet i åtanke. Förutom Gandalf, Aragorn och Hobbitsna; de andra sökte Elronds råd om andra frågor och som öde skulle det ha varit tillgängligt för rådet att vara gemenskapens alla medeljord.

    
svaret ges 15.01.2016 23:45
0

Gimli var medlem i dynastin av Durin, och därmed lever bara några få människor bort från att bli kung av den mest hedrade och prestigefyllda kungliga familjen av hans art. Det var bara en liten handfull dvärgar som var äldre i rang och prestige till Gimli.

    
svaret ges 15.12.2014 06:48