Mest effektiva sättet att ta med pengar till Indien och Nepal

11

Vad är det mest effektiva sättet att ta med pengar till en backpacking resa till Indien och Nepal? Finns bankomater tillgängliga och pålitliga utanför huvudstäderna? Tar de ut provisioner? Eller är det bättre att ha pengar? Vilken valuta är bäst? Är växelkursen beroende av sedelns nominella och visuella tillstånd?

    
uppsättning Grzenio 27.05.2012 09:03

4 svar

14

Vad jag gjorde för min tre månader långa backpacking resa är att jag tog 500 euro i kontanter och bytte ut den på min första andra dag. Jag skulle nog inte ha gjort det eftersom växelkursen blev betydligt bättre de närmaste veckorna.

Jag hade också resten av pengarna på mitt (kroatiska) bankkonto och hade mitt Visa-betalkort med mig. Tillsammans med detta kort har jag ett kort för mitt utländsk valuta konto just i fall.

Utöver allt det har jag ett Amex-kreditkort för dyrare saker och det visade sig användbart när jag var tvungen att köpa flygbiljett efter att jag missat en av mina flygningar.

Och nu för att svara på dina exakta frågor:

  • Det finns bankomater i större städer, men ibland måste du gå i ca 10-15 minuter för att hitta den som du föredrar. Jag föredrar bankautomater i AXIS Bank eftersom jag bara debiteras lite över 200 rupier per uttag och på andra bankautomater får jag betalt runt 420 rupier.
  • I mindre städer och byar finns vanligtvis en eller två bankomater, men det är vanligtvis i mindre turistorter och inte i några "off-the-beaten-path" platser. Där skulle jag föreställa mig, finns inga bankomater på dessa platser.
  • Jag har ingen aning om jag debiteras av min bank eller betalar ATM-avgiften, men jag vet att länder som USA, Storbritannien, Tyskland etc. (Kroatien har ingen) har banker som inte tar ut några provisioner och du betala endast det belopp som en indisk bank betalar vid bankomat.
  • Du kan inte ta ut pengar i en bank med ditt Visa-kort, du måste använda en bankomat.
  • Maximalt belopp som du kan ta ut på en tur är 10 000 rupier vilket inte är så mycket med tanke på att du fortfarande debiteras för 200-400 rupier för varje uttag.
  • För din fråga om den föredragna valutan, läs en relaterad fråga som har skrivits som en kommentar. (Men för nu tror jag att amerikanska dollar är den bästa valutan att få med om du måste ha en mellanliggande.)
  • Nej, växelkursen beror inte på sedelns visuella tillstånd. Ta med nya och skarpa sedlar eftersom du riskerar att dina pengar inte accepteras på de flesta platser. Också, acceptera inte några sönderfallna eller annars skadade rupier, eftersom du får svårt att bli av med dem.
svaret ges 27.05.2012 09:28
7

Beloppet du kan ta ut från en bankomat beror på banken i Nepal. Några (vanligtvis gamla) bankomater tillåter bara 10k, men om du frågar dig kan du hitta bankomater som du kan ta ut 20K och jag hittade en i Pokhara som också tillät 30K.

Nepalbankerna tar ingen avgift när du drar ut så det enda du betalar är till din egen bank. Det är bäst att ha ett kort som gör det möjligt att ta ut pengar utan några gratis och det är lätt att komma in i mitt land.

Jag var nyligen i Nepal och jag har jämfört växelkursen med VISA-räntan och det var mer eller mindre samma takt, så om du har ett kort som du kan dra tillbaka utan avgift kommer det att fungera bra.

Viktigt : Observera att hotell och operatörer ALLTID citerar priset i dollar, så att ha några dollar i kontanter för detta är mycket bra, men det måste vara dollar. Om du behöver betala för hotell i rupi (inte ha kontanter) bör de använda det officiella citatet (ibland försöker de använda en annan) från det dagens papper. Att köpa ett papper eller gå till en restaurang för att kontrollera citatet är en bra idé innan du betalar stora mängder i dollar. Officiella citat för papper är rättvist.

Om du tog med en annan valuta än dollar tycker jag att det är bättre att byta ut dem och sedan betala hotell med rupi, eller du måste göra lite komplicerad matte.

Om du tar stora mängder kontanter i Nepal är det inte ett problem om du tar regelbundna försiktighetsåtgärder. Folk är väldigt ärliga och brott mot turister tolereras inte i Nepal.

    
svaret ges 08.11.2012 16:34
1

För att resa till Nepal, Detta ger dig detaljerad information om hur du byter pengar. Men förutom detta, skulle jag vilja föreslå dig för att ha US dollar snarare än andra för att resa hela Nepal.

    
svaret ges 27.06.2012 14:11
0

Jag är i Nepal just nu. Nästan varje bankomat i Nepal kan ge dig maximalt 10 000 rupier en gång för en provision på 500 rupier (5% provision). Jag har just upptäckt idag finns det en bank i Nepal som tillåter dig att dra tillbaka 35 000 rupier en gång för samma laddning av 500 rupier (1,43% provision). Bankens namn är Nabil Bank. För ATM-platserna, besök länk eller www.nabilbank.com/ATM-Locations/140 /

    
svaret ges 23.11.2015 20:04