Världens 14 mest hemsökta kyrkogårdar

Kyrkogårdar runt om i världen har vunnit rykte för att de hemsöks av spöken av många skäl, inklusive allvarligt rån, omärkta eller glömda begravningar, naturkatastrofer som stör viloplatser, eller ibland till och med för att den avlidne inte alls begravdes ordentligt. Lägg till allt detta till att kyrkogårdar ofta är mörka, dystra platser och du har den perfekta inställningen för ett spöke eller två. Kom och utforska några av världens mest hemsökta kyrkogårdar ... men glöm inte att hålla andan när du kör förbi, annars andas du in i andan hos någon som nyligen har dött!

St. Louis kyrkogård nr. 1New Orleans, Louisiana

Flera spöken sägs hemsöka den berömda St. Louis Cemetery nr 1 i New Orleans, men ett spöke dominerar de andra - Marie Laveau, Voodoo Queen of New Orleans. Den utsmyckade kyrkogården är den äldsta kyrkogården i New Orleans - en plats med utsmyckade gravar och mausoleer ovanför marken, slingrande gångstigar och smulande minnesmärken.

Gammal västra begravningsgrund Baltimore, Maryland

Old Western Burial Ground i Baltimore är den sista viloplatsen för Edgar Allan Poe, femton generaler från revolutionskriget och kriget 1812 och andra kända individer. En del av kyrkogården kan nu endast nås via katakomber nedanför Westminster Presbyterian Church där spöken sägs gå ...

Resurrection Cemeterychicago, Illinois

En av Amerikas favoritspökhistorier är berättelsen om den försvinnande liftaren Resurrection Mary. Resurrection Cemetery, som ligger i Justice, Illinois, har varit hem för denna berömda anda sedan 1930-talet. De berömda brända och vridna barerna vid porten till Resurrection Cemetery togs bort för att avskräcka åskådare

Rookwood cemeteryysydney, Australien

Nära en miljon människor ligger på den vackra, viktorianska Rookwood-kyrkogården i Sydney, men det är graven till de ökända Davenport Brothers, berömda spiritualister, som sägs locka spöken till nekropolen.

Stull cemeteryystull, Kansas

Den tysta Stull Cemetery ligger mellan Topeka och Kansas City, i staden Stull, Kansas, listas av många hemsökta guider som en av "Seven Portals to Hell" och en av de mest hemsökta kyrkogårdarna i Amerika. Steven Jansen, chef för Watkins Community Museum of History, menar att legenderna började som ett "broderskapsprank" på 1970-talet och har ingen grund i sanningen. Lokalbefolkningen gör sitt bästa för att avskräcka besökare på Halloween på grund av upprepad vandalism på kyrkogården, och det sägs till och med att en lokal slog ner den utbrända kyrkan på fastigheten - platsen för den förmodade "porten till helvetet".

Paris katakomber Paris, Frankrike

Paris-katakomberna, begravda djupt under gatorna i Paris, är listade av många bland världens mest hemsökta platser, och har benen på över sex miljoner franska döda, begravda i de tomma kalkbrotten från 1785 till 1800-talet. Med så många ben staplade överallt du ser, verkar det omöjligt att tro att spöken inte finns.

Bachelor's Grove Cemetery

Chicago, Illinois
Denna övergivna gravplats i Chicago är föremål för många legender och spöklika berättelser. Mer "än 100 olika rapporter om konstiga fenomen på Bachelor's Grove Cemetery har samlats in, inklusive verkliga uppenbarelser, oförklarliga sevärdheter och ljud och till och med glödande ljusbollar."

El Campo Santos kyrkogård

San Diego, Kalifornien
Den nu restaurerade romersk-katolska begravningsplatsen, känd som El Campo Santo Cemetery, är en populär plats för spökobservationer. Några av gravarna här var täckta av en gata, och andra har blivit vanhelade genom åren och har enligt uppgift lämnat invånarna rastlösa.

Greenwood kyrkogård

Decatur, Illinois
En av de mest kända hemsökta kyrkogårdarna i Mellanvästern, Greenwood Cemetery i Decatur, Illinois, är platsen för många spökhistorier och legender. Inbördeskrigssektionen är den mest kända, sägs vara hemsökt av spöken från konfedererade fångar.

Hollywood för alltid kyrkogård

Los Angeles, Kalifornien
Tidigare känd som Hollywood Memorial Park, är denna Los Angeles, Kalifornien, kyrkogård till stjärnorna enligt uppgift hemsökt av starlet Virginia Rappe, som påstås ha dött efter en natt med utbrott med komikern Roscoe "Fatty" Arbuckle. Clifton Webb rapporteras också haunt hans mausoleum på Hollywood Forever Cemetery, och en "Lady in Black" ses ofta framför Rudolph Valentinos krypt.

Lägerjakt förbundskyrkogård

Columbus, Ohio
Färska blommor dyker ofta mystiskt upp på graven till en konfedererad soldat som är begravd på Camp Chase Confederate Cemetery, som tros ha lämnats av den berömda "Lady in Grey", den spöklika änkan, som har sett gå bland gravstenarna, förlorad hennes man i det konfedererade fängelslägret som fanns på denna plats under inbördeskriget.

Silverklippkyrkogård

Silver Cliff, Colorado
Spökobservationer på den hemsökta Silver Cliff Cemetery går tillbaka till 1880-talet. Spioner av pionjärer antas vara orsaken till de blå ljusbollarna som flyter över gravarna.

Stepp kyrkogård

Bloomington, Indiana
Ett antal kusliga legender och berättelser om paranormal aktivitet har uppstått från Stepp Cemetery, en av de mest kända hemsökta kyrkogårdarna i staten Indiana. Historien är alltid en spöklik kvinna som sitter och vakar över en gravplats, men kvinnans ursprung och hennes berättelse verkar variera med varje berättare.

Union kyrkogård

Easton, Connecticut
En favoritkyrkogård för spökfotografer, Union Cemetery är mest känd för "White Lady" som har sett av många som går genom kyrkogården på natten. Andra spöken, inklusive indiska sprit, sägs också hemsöka kyrkogården.