Varför gick inte Dave Lister hem?

20

Om jag minns rätt, i den tidiga serien av Red Dwarf, var Dave Listers ambition att hitta en väg tillbaka till jorden och gå hem. Men i serie 7-episoden Ouroboros, använder han en tidsdrift för att göra just det - det teleporterar honom tillbaka till jorden i slutet av 22-talet, där han lämnar sitt barnsjälv under ett poolbord i en klubb i Liverpool. Varför höll han inte bara hoppa framåt några år och stanna kvar på jorden?

Utanför universum skulle det ha inneburit slutet av serien för gott, men var det någonsin ett universum skäl?

    
uppsättning Wallnut 24.10.2016 13:40

1 svar

31

Detta förklaras i avsnittet,

LISTER: For a long time, you'll think that you were abandoned, but you weren't, man. You were put here to create a paradox, an unbreakable circle. With us going 'round and 'round in time, the human race can never become extinct. We're like... a kind of 'holding pattern'.

Dave Lister är väl medveten om att han kan vara den sista människan som finns. Hans mål är att komma tillbaka till jorden i nuet och fortsätta mänskligheten , helst genom att ha massor av barn med Kochanski.

Om han stannar kvar på jorden i det förflutna, blir människan omedelbart utdöd i framtiden, och värre, han har varit personligt ansvarig för det som händer.

    
svaret ges 24.10.2016 15:41