Can en synthesist använder ett annat vapen än vad hans eidolon använder?

1

Eftersom syntetisten är inne i eidolonen, kan syntetisten använda ett annat vapen från vapnet som eidolonet hanterar? Till exempel kommer en fiende intill eidolonen som är beväpnad med ett långspår; kan sythesisten som är inne i eidolon angripa den fienden med quaterstaffen som sythesisten driver?

Jag vet att syntetisten och hans eidolon inte kan ta separata handlingar, men det skulle vara istället för som attackerar eidolon.

    
uppsättning Roland 04.06.2016 21:36

1 svar

2

Som standard är en synthesist som standard inte inuti hans eidolon; istället blir syntetis och eidolon en

Det vill säga efter synthesist kallelsen hans eidolon är den resulterande varelsen både syntetisten och hans eidolon kombinerad till en ensam individ. Den inledande beskrivningen av summoner arketypen synthesist säger

Rather than summon an eidolon to serve by his side, the synthesist fuses his eidolon’s essence to his own. Instead of two creatures, the synthesist is a fusion of the summoner and eidolon into a single being.

Således är det förmodligen bäst att inte föreställa sig, till exempel syntetisten, som flytande inuti hans jätte mecha eidolons bröstkavitet samtidigt som man bär ett vapen som skiljer sig från hans eidolon, och bättre att föreställa sig istället syntetisten frambringar en i stort sett formad eidolon kostym och syntetisten / eidolonen var med sig, vare sig syntetisten själv skötte när eidolon kallades.

På samma sätt, som du nämnde, beskrivs synthesist speciell förmåga smält eidolon säger, "Syntesen och eidolon kan inte ta separata åtgärder." Detta betyder att om den typiska syntetistens eidolon kallas medan syntetisten bär en kvartsstav, måste syntetisten / eidolonen klara en kvartstav och syntetisten / eidolonen måste släppa den kvartstaven att använda istället, till exempel ett långspjut.

(James Jacobs säger här (och en tidigare uppenbar motsättning är noggrant löst här ) att en eidolon som är utrustad kallas därefter med samma redskap, men betyder inte att eidolon kallas med ett vapen i handen och redo att stöta på några dårar!)

Som sagt kan en spelare inte ha den syntetiska delen av sin syntetiska / eidolonattack med en kvartstav medan eidolongelen använder sig av ett långspjut längre än en varelse kan ha sitt eget skelett göra ett angrepp med ett långspjut i sina beniga klor medan det fortsätter att klara en kvartstav i sina köttiga tassar. (Om det inte är en av skapelsens riktigt awesome speciella förmågor.)

Observera att summoner arketypen synthesist är sannolikt den mest omtvistade arketypen som någonsin publicerats, till exempel en 20-sidig Paizo messageboard thread om hur arketypen fungerar som startades 2011 har blivit nya frågor så sent som april 2016. Om du bestämmer dig för att använda arketypen i ditt hemspel (för att det inte är Pathfinder Society i alla fall), förvänta dig en GM att göra husregler och domsamtal. Dessa kan inkludera att ge syntetisten möjligheten att resinka sin eidolongräkt på ett sådant sätt att det tillåter att exakt vad frågan föreslår. Med andra ord, se vad GM tillåter, ha det roligt och försök att låta spelet springa smidigt trots att ha valt en utmanande och kontroversiell arketyp.

    
svaret ges 05.06.2016 00:08