Do brittiska medborgare behöver ett pass på inrikesflyg i Storbritannien?

17

Som brittisk medborgare behöver du ett pass för att flyga från London Gatwick till Edinburgh med easyJet eller British Airways? Och kommer det också att vara detsamma på andra flygplatser?

    
uppsättning Tuomas Laakkonen 15.10.2018 16:44

4 svar

25

Det korta svaret är nej, och detta svar ger bra referenser med mer information.

Som svar på den kompletterande frågan som du tagit upp i kommentarfältet behöver inte flygplatssäkerhet något ID, så de kommer inte att fråga om ett pass heller.

När det gäller Gatwick, om ditt flyg inte lämnar Förenade kungariket kommer de att ta din bild när du går in i säkerheten och kolla här innan du når porten för att förhindra en svindel för immigration som blev ganska utbredd för några år sedan .

Jag kan inte hitta en referens till det här online, men det här är en omfattande personlig erfarenhet. Jag skulle ha lagt till detta som en kommentar, men tydligt har mitt rykte inte föregått mig:)

    
svaret ges 15.10.2018 18:47
15

Domestic flights

Some airlines accept photo driving licences and other forms of ID for domestic flights, but many don’t so check your airlines website when you book your flights. If you turn up with the wrong type of ID you will not be able to fly and you are unlikely to get your money back.

Källa: Storbritanniens civila luftfartsmyndighet

British Airways

If you are flying solely within the UK, including Northern Ireland, you do not need a passport but we advise that you carry photographic identification with you when travelling, such as your passport or driving licence. This may be requested at certain points in your journey. Children under the age of 16 years do not require identification to travel within the UK.

Källa

easyJet behöver det heller inte.

    
svaret ges 15.10.2018 16:48
8

Som EU-medborgare försökte jag en gång resa i Storbritannien med endast mitt brittiska körkort, som incheckningsansvarige inte ville acceptera först (de berättade för mig att körkort är giltigt endast om jag är en brittisk medborgare), och det tog omkring 10-15 minuter att argumentera och visade dem deras hemsida på godkända ID: er, och de ringde upp sin chef så att de äntligen kunde acceptera det.

Medan det visar att du inte behöver ett pass, var vänlig och observera att det försenade incheckningen, vilket betyder att om du har bråttom kan det fortfarande vara bra att ge ett pass, speciellt om du " är inte en brittisk medborgare.

    
svaret ges 16.10.2018 11:09
8

På polisen i Luton för några år sedan stoppade en polis och frågade mig att se mitt pass. Jag sa "Jag tror inte att jag behöver det", sa han "ja du gör", men när jag nämnde att jag flyttade till Glasgow lät han mig gå. (Varför exakt var polisstoppande slumpmässiga människor är något jag inte vet, och inte heller vad bra det gör om någon bara kan säga att de ska ta ett inrikesflyg.)

Som det händer hade jag mitt pass med mig just i fall ...

    
svaret ges 16.10.2018 16:30