Treasure and Thieves

2
Tjuvar får erfarenhet från skaffat, men det finns inget omnämnande om tjuvar måste dela skatt och det förefaller inte vara någon motivation att behålla skatten (förutom den magiska sorten), förutom att betala för mat och ammunition.

Vad är det som ska stoppa en fest som ger all förvärvad skatt till tjuven? Finns det något att spendera skatt på?

    
uppsättning Matt Joiner 12.12.2010 14:21

1 svar

2

Baserat på RMM Player Guide, sidan 48.

Tanken är att tjuven måste skaffa skatten av äventyr. Det behöver inte ens drabbas av hans fysiska besittning, om han är instrumental i sin grupp att förvärva den. Jag skulle inte ge honom XP för saker som han inte var inblandad i, men om han ger en del av de andra, ja, han får XP för det.

EG: Joxer öppnar skattlåssens låsta dörr, och Aeolius går in och slår 100 guldpengar medan Joxer står på klockan. Jag skulle ge Joxer 100 XP för det, även om Joxer aldrig rörde på loot. Varför? Eftersom Aeolius inte skulle ha kunnat göra det. Senare tacklar Joxer ett vakt, nästan som om det är klumpigt, och Aeolius tar tag i 1GP-värdet Vase och ett 2 GP-svärd, och de gör deras flykt. Jag skulle ge 2 XP för det. Men när Joxer sover, och Aeolius hänger ihop chakramen av döm, ingen bonus för Joxer. (Obs: Aeolius är en lyrist ...)

Kom ihåg: Old School Gaming kräver tillämpning av stora doser av sunt förnuft i stället för detaljerade listor med regel och undantag.

    
svaret ges 12.12.2010 20:46