Ways att kasta mer än en (standardaktion) stava i en omgång utan att lagra stavar i magiska föremål

2

Finns det ett sätt att kasta mer än en Standard Action (SA) -form i en runda. Jag vet att det finns sätt att lagra stava i magiska saker, det här är inte vad jag letar efter. Jag läser igenom några saker som Haste och mythic < a href="http://www.d20pfsrd.com/mythic/mythic-heroes"> Amazing Initiative .

Haste:

nor does it actually grant an extra action, so you can't use it to cast a second spell or otherwise take an extra action in the round.

Fantastiskt initiativ:

This additional standard action can't be used to cast a spell.

Jag letar inte efter det som redan är snabba handlingar, men är det ett sätt att göra en SA stavning en snabb handlingstavling? Men det tvivlar jag på.

    
uppsättning ruedi 12.12.2016 10:46

3 svar

4

Jag tror att det enda sättet som någonsin skulle vara gjort är genom metamagisk prestation "> Quicken Spell , eftersom det är den enda skickligheten eller prestationen som uttryckligen anger att du fortfarande kan stava en stavning i samma runda; den snabba stavningen du väljer är en snabb åtgärd, och det gör att du fortfarande kan spela en "vanlig" stavningsaktivitet. Den snabba stavningen kräver dock en stavningsplats som är fyra stavningsplatser som är högre än den stava du vill snabba.

Jag tror att det också finns några få stavar som har en gjutningstid på mindre än en standardåtgärd, men de är verkligen få och långt ifrån varandra. Det enda andra sättet som kommer att tänka på skulle vara vissa klassers övernaturliga förmågor, som ofta efterliknar trollformler, men använder ibland mindre än en vanlig handling. Om de tillåter dig att kasta en annan stavning den runda beror på färdighetsbeskrivningen, dock.

Anledningen till att de flesta färdigheter som gör att du kan stava en stavning snabbare än den var avsedd tillåter inte att en annan stavning slås ihop, det är helt enkelt för att undvika missbruk: Om du får göra det kan du kasta en annan snabbare stavning och en annan standardåtgärd stavar samma runda, vilket ger dig totalt tre stavningar per runda som du kan kasta, vilket klart skulle vara OP.

    
svaret ges 12.12.2016 13:22
1

Förutom de magiska metoder som beskrivs i de andra svaren kan jag tänka på två möjliga (men ganska opålitliga) strategier:

  • Tillbringa en hjältepunkt på din tur för att få en annan standardåtgärd. Det är från Advanced Players Guide, och inte alla GM-användare tillåter det i sina kampanjer. Även hjältepoäng är vanligtvis utdelade sparsamt och bäst sparas för nödsituationer, så du kan inte spendera hjältepoäng för detta konsekvent.

  • Om du har minst 3 nivåer i en klass som ger en bekant, kan den leverera berättelser. Du spelar en stavning, och den bekanta håller den (obestämd?) tills du antingen kastar en annan stavning eller förberedelser. Så i en runda använder du en standardåtgärd för att debitera dig som är bekant med stavningen. I en senare runda kan din bekant leverera beröra stavningen i sin tur och sedan har du en egen standardåtgärd på din tur ... Det ger inte en standardåtgärd, men det tillåter (leveransen) flera standard action stavningar per runda. Men eftersom familjer normalt har dålig AC, HP och BAB, kommer denna taktik sannolikt att misslyckas.

Jag listar dessa som referens, inte som förslag. Som nämns i @ khaoliangs kommentar är din bästa satsning en Quicken Metamagic Rod , eftersom det sparar dig en prestation och laddar varje dag. Annars är den bästa rekommendationen jag kan ge är att vara strategisk med din actionekonomi och dina stavningsplatser.

    
svaret ges 13.12.2016 06:55
0

Stavningen beredskap gör det möjligt att aktivera en stavning från en trigger, händelse, ord etc. Detta kan användas för att kasta en annan SA-stava i samma runda.

    
svaret ges 12.12.2016 19:38