How kommer jag till / från Korcula / Dubrovnik i oktober?

7

Jag flyger till Dubrovnik den 1 oktober och behöver komma till boende i Korcula.

Det verkar som alla färjor slutar i slutet av september.

Hur kan jag komma dit? Jag föredrar att ta ett par färjor istället för att sitta på en buss under långa perioder!

    
uppsättning Tom Ferguson 12.09.2014 15:14

1 svar

9

Det finns två alternativ för färjor från Dubrovnik till Korčula:

  • Du har förmodligen hittat tidtabellen från Jadrolinija. Du har rätt att de för närvarande inte kör sin färja lågsäsong, men bara fram till slutet av september. Men till och med till slutet av september kör färjan endast två gånger i veckan, på torsdag och söndag. 1 oktober är en onsdag.

  • Det andra färjealternativet är Krilo, som driver en höghastighets katamaran från Dubrovnik till Korčula fram till 18 oktober, men också två gånger i veckan på tisdag och torsdag. Om du anländer till Dubrovnik på onsdag borde du stanna en natt där och ta katamaranen avgår 16:30 på torsdagen och anländer i Korčula 18:25.

När anländer du till Dubrovnik? Eftersom bussen från Dubrovnik till Korčula endast körs en gång om dagen (15:00), verkar det inte vara möjligt att komma till Korčula med kollektivtrafik om du anländer senare. Bussen tar 3h 15m.

Du kan också åka buss från Dubrovnik till Orebic (dagligen klockan 14.15 utom söndagar och helgdagar, ankomst 16:15) och ta en av de frekventa färjorna från Orebic till Korčula.

    
svaret ges 12.09.2014 15:59