Varför var Gotham City ändrad från en mest fiktiv stad till NYC i Nolan-trilogin?

10

I Batman Begins har Gotham en futuristisk / fiktiv och nedslående look: Tänk på Oldtown, tåg som byggdes av Wayne Corporation etc.

I The Dark Knight Rises ser Gotham ut som vanlig gammal verklig NYC - vi ser inte tågen längre. Oldtown är bara en vanlig fattig stadsdel. Många av de platser som används i filmen identifieras enkelt som verkliga världen NYC platser: börsen eller East River broar till exempel.

Min fråga är: Varför bytte Nolan Gotham City från en skuggig, fiktiv, mer tecknadliknande stad till vanlig gammal NYC?

Redigera: Exemplen från Batman börjar och The Dark Knight Rises var bara för att illustrera; Jag tänkte inte begränsa frågan till de två filmerna.

Redigera 2: Jag vill specifikt veta varför Gotham byttes från en tecknadsliknande stad i början till en nästan verklig NYC i The Dark Knight Rises (via inte så tecknadliknande men ännu inte verklig värld som Chicago i The Dark Knight Rises). Varför det är NYC eller Chicago är inte så viktigt för mig. Men varför t ex var de tåg som presenterades framträdande i Börjat gått i The Dark Knight Rises? Det var bara en mycket kort in-univers-tidsperiod mellan händelserna i de två filmerna, men Gotham ändrade drastiskt.

    
uppsättning mort 19.11.2013 11:00

1 svar

15

Tematiskt är det bara meningsfullt.

När serien börjar, är Gotham City otroligt korrupt och brottsligheten är enorm. Wayne Enterprises drivs av en girig CEO. Gotham City lever i rädsla, och skuggförbundet har ansett det hittills borta, att det måste vara helt förstört.

Då kommer Batman och börjar skydda staden på gatunivå. Harvey Dent anländer och börjar sitt krig mot brottslighet på mer officiell nivå. Nu istället för att alla medborgare är offer, har du många som står upp för att göra rätt. Bruce Wayne har vänt Wayne Enterprises runt. Gotham har börjat återuppbygga sig från grunden.

När Bane dyker upp har Gotham gjort en hel del framsteg. Det är den typ av stora, framgångsrika staden eller metropolen (att inte förväxlas med staden) som man typiskt identifierar med moderna städer som New York.

Du har också det helt mörka ljuset i serien. Gotham börjar en mörk, farlig plats och blir en ljus och blank plats full av hopp. Detta uttrycks genom själva berättelsen, färg / belysningssystemet och till och med själva Gotham Citys design.

    
svaret ges 19.11.2013 13:16