Vilka är de säkra gränserna för Ant-Man-kostym?

3

Vanligtvis krymper Ant-Man till ungefär storleken på en myra (jag slår vad om att du aldrig gissade det!) för de flesta av hans äventyr. Vi lär oss i filmen att Ant-Man kostymen bara kan krympa så långt på grund av sin regulator enhet. Detta för att förhindra att användaren blir för liten och går in i "Quantum Realm" (eller Microverse i serierna).

Vad är gränsen för säker storlek / skala innan han riskerar att falla i Quantum Realm?

    
uppsättning phantom42 23.07.2015 13:59

1 svar

3

tl; dr : Vad gäller MCU är vetenskapen i Ant-Man både vag och motsägelsefull att vi inte kan svara på den här frågan något bättre än vad du redan sa.

Filmen är ganska vag om hur liten Scott kan få innan den blir problematisk. Jag antar att det här är avsiktligt, eftersom ett försök att vara specifikt skulle bara bjuda in kritik av vetenskapen:)

Men inom den begränsade upplevelsen av den enda filmen hittills, ser det ut som att kostymmen redan är uppbyggd krymper Scott så liten som han säkert kan få: om storleken på en myra. Vi ser aldrig att Scott använder kostymen för att krympa till någon annan storlek - inget mindre eller större än den ena fasta storleken. Den enda gången han försöker gå mindre, är han tvungen att inaktivera "regulatorn" för att få det att hända.

Det är självklart möjligt att, till och med säkerhetsskäl, regulatorns inställning är lite konservativ. Så vi vet inte hur mycket mindre Scott kunde få innan det inte skulle kunna återhämta sig. Observera dock att båda gånger problemet uppstår, används samma fras:

shrink between the molecules

Detta skulle innebära att kostymen inte säkert kan krympa mindre än molekylhalten. Det är en vag definition, eftersom molekyler kommer i ett stort antal storlekar. Att gå "mellan molekylerna" av en fast metall skulle troligtvis innebära att krympa ner till nästan storleken på enskilda atomer.

Tyvärr är detta inte verkligen vad Scott

and Janet

gör när han försöker det han krymper helt enkelt tillräckligt liten för att passa

through a seam between two sheets of titanium in the YellowJack suit.

En gång där är han fortfarande klart mycket större än molekylär nivå, eftersom vi kan se att han är storleken på typiska elektroniska komponenter - som ofta är större än myror i Förstaplatsen.

Så, den ultimata slutsatsen är att filmen får molekylärnivetenskapen ganska illa, så det finns inget sätt att veta exakt vilken storlek en person måste nå förrän i slutändan "går kvantum".

    
svaret ges 23.07.2015 14:40