Vad hände med Kochanski mellan säsong 8 och 10 av den röda dvärgen?

2

Vad hände med Kochanski mellan säsong 8 och 10 av den röda dvärgen?

Vid slutet av säsong 8 hade Rimmer gått tillbaka till det "riktiga" universum och de andra 4 hade gått till spegeluniverset. Därefter hände det? Hur var de återförenade och specifikt, var gick Kochanski?

    
uppsättning Stephen 31.05.2016 04:31

2 svar

1

I början av Back to Earth-specialen ser vi Lister läser till ett minnesmärke till Kochanski, med implikationen att hon är död.

Senare i specialen talar barnen Lister på bussen om händelserna i "Serie 9", som aldrig egentligen skrivits, skötts eller luftades. De berättar för honom att Kryten ljög om att Kochanski sugits ut ur ett luftlås. Sanningen, enligt barnen, är att hon var trött på att titta på Lister som slösade bort sitt liv och gick av sig själv i Blue Midget. Kryten berättade för Lister att hon hade dött för att undvika hans känslor (eller kanske för att han var avundsjuk på Listers känslor för Kochanski).

Vid slutet av specialiteterna bakåt i jorden motstår Lister den hallucinerade Kochanski och säger att han vet att den riktiga henne är ute där någonstans och att han avser att hitta henne.

    
svaret ges 01.06.2016 16:21
0

Det är underförstått att hon fortfarande lever, eller åtminstone Lister antar det.

I avsnittet "Entangled" från Serie X spekulerar Lister att

the woman in stasis, whom later turns out to be Professor Irene Eddington,

är faktiskt Kochanski.

    
svaret ges 18.11.2016 09:48