Röda tees i golf: den kortaste banan att spela

"Röda tees" är en term som används av golfare - ibland bokstavligen, ibland bildligt - för att hänvisa till den främsta uppsättningen teingplatser på en golfbana. Om du spelar från de röda utslagen, i den här användningen, spelar du golfbanan i dess kortaste längd.

"Röda tees" används också ofta som en synonym för "damtröjor" eller "damtröjor", eftersom svårigheten att skjuta från dessa tröjor är betydligt lättare än från "svarta tees" och "blå tees" som professionella golfare för män använder.

Det kan finnas upp till sex olika tee-färger som används på golfbanor, som varierar beroende på turnering och golfklubb, som var och en används för att beteckna en viss spellängd på den aktuella golfbanan.

Användningen av färger för att beteckna teinggrunder

Golfbanor använder flera tee-lådor (det område från vilket du kör din enhet) på varje hål, vanligtvis betecknade med färgade tee-markörer. Om du spelar från, säg, guld-tees på det första hålet, så kommer du också att starta från guld-teerna på varje påföljande hål. Idag kan golfare hitta fyra, fem, sex eller flera olika teesuppsättningar på varje hål, var och en betecknad med en färg.

Förr i tiden var det sällsynt att hitta mer än tre uppsättningar tees. Och de vanligaste färgerna för dessa utslagsplatser var rött, vitt och blått, där rött representerade främre utslagsplatser, vitt representerade de mellanliggande utslagsplatserna och blått representerade bakre utslagsplatserna - respektive de kortaste, medellånga och längsta banorna en golfare måste spela under en match.

Moderna golfbanor kan använda vilken färg de vill för varje uppsättning tees; de röda utslagen (om det till och med finns röda utslagsplatser vid en given kurs) kan vara främre, mellersta eller bakre, så det är bäst att kontrollera varje golfklubbs medlemsregler för att se vilka som representerar vid den aktuella klubben. Professionella turer, å andra sidan, förlitar sig på en standard uppsättning tees, som vanligtvis är svart, vitt eller guld.

Röda utslagsplatser som framåtutslagsplatser

Traditionellt representerade röda tees de främre teesna, de som gör det möjligt för golfaren det kortaste avståndet från tee-to-hole på golfbanan. Som nämnts var det vid ett tillfälle det vanligaste att hitta tre uppsättningar tee-lådor representerade av röda (framåt), vita (mellersta) och blå (bakre) tee-markörer.

I moderna golftermer har "röda tees" blivit synonymt med "framåtriktade tees", och idag används den traditionella betydelsen fortfarande av golfare - ofta även när en kurs inte bokstavligen har några röda tee-markörer.

Att spela framåt betyder att spela golfbanan i dess kortaste längd. Unga juniorgolfspelare, nybörjare i alla åldrar, många kvinnor och seniorgolfspelare spelar framåt-tees, men alla golfare har möjlighet att spela dem - om deras skicklighetsnivå gör det att spela från de kortast tillgängliga t-banorna som är mest lämpliga är ha kul under en runda golf genom att göra det.