SF Boka Toalett som medicinsk / religiös enhet. Kanske av C. J. Cherryh, men kanske inte

3

Jag läste denna bok tillbaka på 80-talet. Jag kommer bara ihåg några saker om boken. Sätta i framtiden, förmodligen hundra år eller mer. Det finns flera humanoida livsformer i samhället. Hjälten / hjälten är resultatet av 2 eller flera av deras interbreeding. En av livsformerna är något kattig. Hjälten / hjälten är född en normal människa som jag tycker var sällsynt för tiden. Vissa medlemmar i samhället använder gammala människa toaletter som religiösa / meditativa objekt eftersom de inte vet vad de är. Det här är en mindre plotpunkt i berättelsen och nämns bara en eller två gånger. Ett tecken har en mental snicker om detta eftersom han / hon vet vad de är för. Det börjar och tror jag är för det mesta satt på en rymdstation eller ett stort rymdskepp. Det finns en form av intriger på gång. Omslaget var mestadels rödaktigt. Liknande den här utgåvan av "The Witches of Karres"

Om du tog det locket, dela det ner i mitten, kastade bort den vänstra halvan och sträckte ut den högra halvan, det såg ut som sådant. Jag har tittat på Cherryhs böckerlista, men inget ringer en klocka, så det kan inte vara en av hennes.

Jag har lagt upp den här frågan på några andra ställen på nätet. 2 andra personer kände igen toaletten, men kan inte komma ihåg vad det var i.

Böcker som föreslås och elimineras är som följer.

Cyteen, Gökts ägg, Hestia, Chanur-serien, allt av Cherryh.

Sholan Alliance-serien

Kzinti-serien av Niven

Hainish-serien av Le Guin

Ras att komma av Andre Norton

Luhrs arv av Kurtz

Katt Karina av Coney

Nostrilia av Cordwainer Smith

The Spell Sword av Bradley

Psion av Joan Vinge

The Wanderer av Fritz Leiber

Böcker av Jo Clayton

Xenogenesis av Butler

Det kalla kriget av Pohl

Och allt på den här listan med böcker med kattfigurer. länk

Jag vill betona att MC inte är kattdjur, bara en av hans / hans föräldrar eller morföräldrar är. MC är en normal människa.

    
uppsättning Bargle 01.10.2017 15:53

0 svar