Vad händer när man delar ut Shapechange och Polymorph tillsammans?

3

Om jag kasta formbyte och sedan polymorph vad kommer det att hända? Vad sägs om i omvänd ordning?

Kan du berätta några exempel för mig?

Jag är lite förvirrad, men jag föreställer mig att efter att jag kasta formbyte kommer jag att förlora min övernaturliga förmåga (Su), min typ blir subtypen och min mall. Då, om jag kastar polymorph, behåller jag Extraordinära förmågor (Ex) av min formförändrade form och min formformad form blir min undertyp och får typen av den nya polymorferade formen, är detta rätt?

    
uppsättning SPike86 05.01.2015 15:08

1 svar

6

Det finns ingen anledning att någonsin göra det här

Shapechange ger dig den magiska förmågan att byta form som en fri åtgärd varje runda så länge som den varar. Du kan fortsätta att byta från en sak till nästa i varje omgång. Shapechange gör allt polymorph och ganska mycket mer förutom.

När du kastar polymorph ändras du en gång och överväger alla andra ändringar du har. Denna form skulle följa reglerna för polymorph , t.ex. inga övernaturliga förmågor. Om du inte har använt ditt shapechange -begränsade tillfälle för att ändra denna runda, kan du omedelbart åsidosätta ändringen från polymorph med en annan ändring från shapechange , som en fri handling. Om du redan har använt din shapechange ändra denna runda, (som skulle ha skrivits över av polymorph ) måste du vänta till nästa runda. Hur som helst kan ändringen shapechange ändå användas för att byta till formuläret du redan har från polymorph , men nu med extrafunktionerna shapechange erbjuder.

Men eftersom du bara kunde ha tagit det formuläret, med ytterligare funktioner, genom att använda shapechange och därför inte slösa bort några handlingar eller stavningsplatser, fanns det ingen anledning att skicka polymorph em> i första hand.

    
svaret ges 05.01.2015 15:15