How att ta bort mögel från Styrofoam takplattor?

0

Jag har nyligen märkt att det finns någon slags (fläckar) på ett tak i ett badrum. Taket är täckt med Styrofoam-plattor med fyrkantig form. Jag tittade närmare och det verkar som om det kunde vara mögel som utvecklades på dessa plattor på grund av hög luftfuktighet.

Finns det några sätt att ta bort den mögel utan att ta bort Styrofoam-plattorna?

  • Styrofoam - modersmål (пенопласт)

    
uppsättning Eugene 14.07.2015 18:25

1 svar

1

[i Storbritannien] Jag har just köpt lite "Ronseal 3 i 1 mögelkiller" från B & Q - också tillgänglig på Amazon - vilket har fungerat bra på mina polystyren takplattor i badrummet. Dessa var ganska mögliga på platser (på grund av problem med mitt tak).

Sprayen fungerade riktigt bra ( och sprutmekanismen var väldigt effektiv ), vilket ger en bra täckning med fin dimma i stället för att dribba ut (på mig) eller producera en "sprut" som bara täcker en liten område).

Jag försökte inte ta bort all mögelfärgning från kakelarna, eftersom jag kommer att måla över dem (vilket är ett alternativ om du inte vill ta bort kakel från taket som föreslagits av någon. Jag älskar att bli av med mina galna takplattor men jag vet att jag ångrar det med den resulterande röra och kostnaden för att göra det bra).

    
svaret ges 30.07.2015 13:23