Varför använder Cobb den spinnande toppen?

19

I filmen säger Cobb (DiCaprio) Ariadne (Sidan) att den viktigaste regeln när det gäller att välja en totem är att se till att ingen annan någonsin har rört den.

Detta betonas med flashbacks som visar att han ändrar sin frus dröm genom att använda hennes totem som är den spinnande toppen. Om den viktigaste regeln är att använda din egen totem och aldrig låta någon annan röra den då varför använder han sin hustrus totem? Finns det någonstans som nämner vad hans ursprungliga totem var?

    
uppsättning Kevin Howell 24.02.2012 14:38

4 svar

12

Jag tror inte att det finns något omnämnande av vad hans ursprungliga totem var.

Jag tror att vi menar att han antog Mals spinning top totem när hon begick självmord i vad Cobb och vi är tänkt att tänka är "den verkliga världen" i historien. Vi får veta att Mal uppfann totemkonceptet. Det kan vara så att Cobb och Mal i Limbo bara har en totem och att han ännu inte har antagit den här idén. Men jag tycker att det är ganska säkert att anta att så snart hon upptäcker begreppet totem, delar hon idén med honom och att han har sitt eget totem i Limbo och vid dödens tid.

Därför kan vi säkert anta att han trodde att han var vaken vid tiden och använde sitt eget totem för att validera den staten. Han verkar starkt tro att de är vakna när hon tar sitt eget liv, vilket tycks stödja idén om att han har en egen totem på denna punkt. Hans tänkande kan vara att eftersom han vet att han är vaken skulle han då kunna anta och använda Mal's totem säkert från och med dess. Det här är det enda svaret jag har på din fråga - han tog och använde totem när han kunde validera att han redan var i verkligheten och litade på att han då kunde använda den nya totemen.

Men det här är en av många punkter i filmen som är (tror jag) avsett att få oss att undra om han fortfarande är i en dröm i den "riktiga världen" i början och slutet av filmen. Argumentet att han kunde använda sitt eget totem för att validera sitt vakna tillstånd innan han tog och använde Mals totem verkar ganska vattentätt, särskilt eftersom det är lätt att tolka tecken (om det inte slutar snurra måste han vara i en dröm).

Men omvänd denna lättlästa signal är också en svag punkt i att använda totemet som hon designade. Alla andras totem har något om det som bara de förstår - Arthurs laddade tärningar, Ariadnes vävda schackbitar. Man kan föreställa sig att någon kunde drömma den spinnande toppen som faller över, kanske hade Mal en mer detaljerad och subtil förståelse av toppen som skulle göra det möjligt för henne att skilja det som faller över i någon annans dröm.

Jag gissar därför att vid den tidpunkt han tog toppen, var han i verkligheten när han använde sin egen totem vid den tiden. Men Mals totem eftersom det inte var av hans design är en opålitlig guide, och att vi inte kan anta att han var i verkligheten i början och slutet av filmen.

    
svaret ges 24.02.2012 15:12
9

Jag tror att hans totem är hans vigselring. Han bär det inte när han är vaken så långt jag kommer ihåg. Länkar också in med att hans hustrus bakhistoria dör. Jag vet inte om detta är sant under flashbackscenen till när de först är i limbo men eller om de ens hade totems då.

    
svaret ges 26.02.2012 18:53
0

Som en del av spekulationen upptäckte Mal kanske inte tecknet. Snarare var hela tanken på token ett resultat av Cobbs start. Snarare implanterade han tanken på ett token i hennes sinne som ett sätt att övertyga henne om att hennes värld inte var riktig. Alla andra tycker att det är Mals idé eftersom hon kom ut ur drömmen med den.

    
svaret ges 27.02.2012 05:43
0

Cobb hade i början sin bröllopsring i vissa scener och i vissa scener gör han inte det. Efter att ha tittat på filmen så många gånger, enligt mig, var han i alla drömmar i sin bröllopsring och i varje verklighetssituation hade han inte på sig sin ring, vilket innebär att hans vigselring var hans verkliga totem!

    
svaret ges 17.09.2013 09:49