Can 120v GFCI-tester fungerar för 240v-källa?

0

Jag ställer in ovanstående för att göra en tillfällig gfci tester eller tripper. Den vita knappen fungerar manuellt, men när jag pluggar in en belastning till den heta och neutrala utgången på gfci 2-polig brytaren, varför reste den inte? Jag förstår att GFCI övervakar strömmen mellan de två hoten, så när det finns läckage, går det ut. Varför kan inte den heta till neutrala produktionen betraktas som läckage?

Original meddelande:

Jag har sökt arkivet, men kunde inte hitta fråga eller svar på den här förmodligen vanliga frågan.

Jag har anslutit 2 amerikanska Siemens 2-poliga GFCI-brytare och uttaget har 240v. Kan jag använda den vanliga 120v GFCI-testeren för detta 240V-uttag? Är kretsen inne i testaren endast för 120v och vad skulle steka om källan är 240v?

Jag kan inte använda European RCD-testaren eftersom deras testläckageström är hög 30mA. US GFCI-testeren har 5mA trip rating och testsignal.

Om det inte finns någon produkt för detta. Något sätt att testa om 2-polig gfci-brytaren fungerar (förutom att testa sin självtestknapp)? Jag vill testa de uttag som är anslutna till den. 1 våning bort från läckande 5mA kan resa gfci-brytaren.

    
uppsättning Samzun 08.11.2018 11:53

5 svar

2

Nej. En vanlig US 120V GFCI-tester har en NEMA 5-15-kontakt. Det går fysiskt inte att ansluta till en 240V krets.

Behållare som används på 240V-kretsar är nycklade annorlunda , precis för att hålla den typen av misstag som händer. Självfallet är det ett misstag eftersom det skulle försvåra någon utrustning som är ansluten till den (inklusive eventuellt en GFCI-tester). Även om det råkar besvärar dig just nu.

Den som använder en NEMA 5 på någon annan spänning än 100-132V borde inte spela med el . De borde använda Euro Style-pluggar, om de inte har den unika mittpunkten för vissa delar av Filippinerna, i vilket fall NEMA 6 skulle vara rätt ... men med tanke på filippinska ambitioner skulle jag tro att de skulle standardisera landet på en av europropparna.

Någon som ska spela med el får märka att GFCI-testern helt enkelt är ett motstånd som tillåter en kalibrerad mängd ström mellan het och jord, vilket orsakar ett markfel strax över detekteringsnivån. Nu om du gjorde det i Europa, eller Euro-kablade delar av Filippinerna med 240V mellan het och jord, skulle motståndet se 240V istället för 120V och strömma två gånger strömmen, eventuellt till dess förstöring.

Om du befinner dig i en amerikansk arv av Filippinerna där marken är centrerad mellan de två hotsna, är motståndet det korrekta värdet. Man kan använda en anpassad snyggingskabel för att använda GFCI-testeren som avsedd. Det skulle dock bara testa en "het". För att testa den andra heta skulle man behöva en andra snyggingsledning med den andra ena tvärkopplade. Dessa fuskord skulle vara ofarliga; du skulle inte ansluta cheaterens NEMA 5-uttaget neutralt till någonting alls och bara ansluta en av plughotsna, så om någon av misstag kopplade en 120V-apparat skulle den inte strömma upp.

Om ditt uttag är flippable Euro style, skulle du inte behöva 2 snyggingskord, du kan bara vända snyggingskabeln över.

Det som du just skrev i din senaste redigering är inte ett grundfel. Det är GFCI som fungerar. Strömmar genom GFCI-enheten på L1 och neutral kommer att avbryta, med ingenting på L2, så strömmar summerar till noll och ingen resa. Observera att GFCI inte jämför strömmar på de två ledningarna du vill ha den till. Det jämnar strömmar på alla tre . Om de lägger till upp till noll (alla nuvarande gå ut kommer tillbaka), ingen resa.

GFCI-testeren går ut på att dess ström kommer ut L1, som går igenom GFCI, och går tillbaka till mark , som inte går igenom GFCI. Därför ser vi inte returströmmen och ser strömmar som inte lägger till noll och korrekt utflykter.

Fråga inte mer än 25 watt från vardera sidan av den här transformatorn, eller du kommer överbelasta den. En iPad är bra. Två skulle vara vid transformatorgränser.

    
svaret ges 08.11.2018 17:09
1

Generellt bör enheter som är konstruerade för 120V inte användas vid 240V. Jag skulle åtminstone försöka kontakta tillverkaren av testaren innan jag använde den på så sätt.

Om din 120V-tester är en plug-in-testare, borde den inte passa in i ett 240V uttag. (t.ex. en NEMA-5-kontakt ska inte passa in i en NEMA-6-behållare)

    
svaret ges 08.11.2018 12:35
1

Sätt en liten belastning på kretsen på golvet närmare panelen. Gå till golvet och mäta spänningen mellan neutralen och en mark och beräkna vilket motstånd du skulle ha mellan de två för att ge en viss testström. Anslut det motståndet över de två och om brytaren går ut har du testat den till den aktuella nivån.

Som ett första enkla test för att se om GFCI fungerar alls, lägg bara en tråd från neutralen till en mark. GFCI ska resa, men du kommer inte att känna till läckströmmen som orsakade resan.

Obs! Var uppmärksam på vad du gör och var säker på att du inte felaktigt sätter in en ledare kopplad till ett lågt motstånd i den heta luckan!

Exempel: Antag att du får 10 mV mellan neutral och gnd och vill testa vid 8 mA. R = V / I = 10 mV / 8 mA = 1,25 ohm

Du kan få ett variabelt motstånd och sätta det i serie med en ammeter. Anslut detta från neutral till jord. Sopa motståndet ner från en högventil för att sänka och sänka motståndet medan man observerar mätningen av ammätaren. Vid något motstånd kommer GFCI att resa och du har den aktuella läsningen som orsakade resan.

    
svaret ges 08.11.2018 13:58
1

Problemet är vid 120v 5ma resa skulle inte vara samma nuvarande nivå så testet inte skulle vara korrekt det skulle likna att använda en europeisk testare om den höll upp men inte skulle vara korrekt. Vad kan hända? Om neonljustypen kan det leda till att neonlamporna exploderar. Att fördubbla spänningen kan överhetta belastningen och orsaka att delar smälter i din hand så av dessa skäl skulle jag säga nej det kommer inte fungera och om det fungerar skulle resanivå vara fel. Om testaren skapar en 5ma ström på 120v krets E / I = R, skulle belastningen vara 24K motstånd, använd nu 24k motståndet med 240v och 24K. Motstånd E / R = A eller 10ma så att du kan se att den aktuella nivån skulle vara fel det skulle kräva en 48k resister för att testa en 5ma resningsnivå på en 240v krets.

    
svaret ges 08.11.2018 15:05
1

Ett 240V USA-uttag kommer fortfarande att ha 120V till marken, så GFCI-testdelen ska fortfarande fungera korrekt.

Men alla andra funktioner som är avsedda att ha 120V L-N kommer att se 240V. Detta kan inkludera andra saker som testlampor, kretsspårare etc.

Anslut inte "neutralt" på testaren; se till att det är säkert isolerat.

    
svaret ges 08.11.2018 15:48