Can en beroende får visum och åker ensam till Schengen?

2

Min fru och jag är indiska medborgare som bor i Storbritannien på uppehållstillstånd. Vi planerar att resa till Nederländerna (varaktighet tio dagar) tillsammans i juni och ansöka vid den nederländska ambassaden för visum. Innan dess vill min fru (beroende) resa till Danmark i tre dagar.

Kan hon ansöka om visum tillsammans med mig på den nederländska ambassaden, eftersom hon är beroende och åker ensam till Danmark på samma visum som första inträde?

Jag kommer att visa som sponsor för sina resor till Danmark och han Nederländerna.

Kommer det att finnas ett problem med viseringsansökan eftersom jag inte följer med henne till Danmark?

    
uppsättning Vikram 25.04.2016 22:06

1 svar

1

För en Schengens resväg som täcker mer än ett land är regelen att resenären måste ansöka vid landets konsulat som är huvudmålet av resplanen, om det är möjligt att bestämma en huvudmål. Denna regel anges i artikel 5 i Schengen Visa-koden .

I din fru är Nederländerna hennes huvudmål, så hon borde ansöka där.

Din hustrus visumansökan kommer givetvis att bli föremål för alla normala krav för att visa sin förmåga att betala för resan, inklusive reseförsäkring och hennes avsikt att avgå Schengenområdet efter avslutad resa. Det faktum att du inte följer med henne till Norge verkar inte troligen ge några frågor i detta avseende.

    
svaret ges 25.04.2016 22:52