Se internationella anlända passagerare deras grind?

2

Jag var på flyg från MSP till London (DL12) den 1 januari 2015. När jag kom dit såg jag inget om porten som planet parkerade på från insidan av terminalen. Är det för att jag som amerikanska medborgare måste gå igenom tullen? Jag frågar för att jag nyligen kom tillbaka till MSP från MCO och när jag kom ut från jetvägen till terminalen såg jag numret på porten vi parkerade på (H8) och kom ihåg att jag inte såg den i London . Jag letade efter det, men hittade aldrig det. Jag gillar att notera det.

    
uppsättning QMan2488 07.04.2016 22:42

2 svar

9

Om du tittar på fönstret innan planet kommer att stoppa kan du se standnumret, för pilots bekvämlighet, som vanligtvis har någon korrespondens med portnummeret. Till exempel står stativ 512 vid Heathrow serveras av grindnummer A12 i terminal 5. Men om du parkerade på ett stativ utan flygbro och bussades till terminalen, skulle du på de flesta flygplatser inte ha någon grind alls (om du inte räknar dig själv parkerad vid den relevanta bussporten).

Portnummeret är helt enkelt till förmån för avresande passagerare. Det är inte en användbar referens för en anländer passagerare och så visas den inte om du inte råkar dekantera flygbryggan och tillbaka in i avgångsloungen.

Om du är internationell eller inte, är det inte riktigt frågan, eftersom förfarandena för att skilja ankomst och avgångar skiljer sig mycket över hela världen och till och med inom flygplatser. I många länder (inklusive Storbritannien och för de flesta omständigheter USA) är internationella ankomster segregerade från alla avgående passagerare som säkerhetsfrågor. Storbritanniens regering litar helt enkelt inte på någon annans säkerhetsarrangemang, så som en internationell ankomst kan du inte tillåtas att blandas med avgående passagerare. Det är inget att göra med tullen, vilket händer mycket senare.

Men när du anländer till Amsterdam från USA anses du vara "ren" och du deponeras direkt tillbaka till området utanför Schengen. På denna flygplats skulle du se din grind när du lämnade flygplanet.

    
svaret ges 07.04.2016 23:55
3

Det är verkligen inte så att du inte fick höra portnummeret på grund av din nationalitet. När allt kommer omkring, har det varit många olika nationaliteter på planet så att de knappast kunde berätta för vissa personer portnummeret men inte de andra.

Den enkla anledningen är att du inte fick höra portnummeret eftersom du inte behöver veta det. Du märkte inte några tecken eftersom de är upplagda för att göra det enkelt för personer som försöker komma på planet för att veta vilken grind de är på.

    
svaret ges 08.04.2016 02:18