Being naturligt unCool

9

Bubblegumshoe 68, "Effects of Cool Damage", talar om de negativa effekterna av att spendera mina Cool poäng ner till 5 eller lägre. Men det är helt möjligt (men förståeligt avskräckt) att börja med 4 eller 5 som min Sleuths maximala Cool rating (se sidan 9 "Character Creation" och sidan 19 "General Abilities (Cool)").

  • Är det bara så löjligt att en Sleuth skulle ha ett Cool rating mindre än 6 att vi inte behöver regler för denna situation? Jag kan komma bakom det, men det verkar inte explicit.
  • Har någon sådan slutsättning permanent straff som om hon hade tagit kall skada?
uppsättning BESW 29.07.2016 02:16

1 svar

1

Jag kan inte hitta ett slutgiltigt svar i reglerna på ett eller annat sätt, men jag är benägen att säga att kontrollen för skadans effekter är vad som utlöser straffet och förfriskande till fullo kommer att rensa det, även om "full" är 4 eller 5 Cool.

Vid 0-5 Cool, efter att ha skadat, räknar dina Interpersonals bara hälften i en kollaps, +1 i stället för +2. Om det var sant hela tiden skulle det ha nämnts i avsnittet om att spendera dina mellanpersoner i första hand. "Så länge du har 6 eller mer Cool", sorts saker. Speciellt eftersom det finns några in-book-varianter som innebär att skapa tecken med ännu lägre potential Cool ratings.

    
svaret ges 31.12.2017 05:57