Vad skulle orsaka en gaseldad, tvångsvattenpanna att stänga av?

1

Jag har en ganska gammal Peerless, naturgaseldad, tvångsvattenpanna. Den har ett elektriskt tändsystem (White Rodgers 50E47-843 Universal HSI tändmodul).

För några veckor sedan stängs det av (säkerhetslåsning, blinkande rött ljus). Efter att jag klippt och återställde el till systemet startades det om igen utan problem. Men sedan några dagar senare låste den ut. När jag cyklade kraften till systemet startades det bra igen, och det skulle vara bra i några dagar. Jag bytte ut HSI-tändaren (glödstift) men det fixade inte det. Jag kan inte hitta en exakt ersättning för flamsensorn.

I morgon låste den igen. När jag försökte power-toggle-tricket lysde glödstiftet som tidigare, men gasen sparkade inte in direkt; det började efter glödstiftet slutade glöda.

Jag har två frågor:

 • Några idéer om vad som kan vara problemet?

 • Om jag vill ersätta flamssensorn är den angivna flamsensorn en WR-760-403 som inte längre existerar. Det närmaste är WR-760-401, som skiljer sig från 403, eftersom det är en rak tråd, i motsats till en böjd tråd i 403. Kan jag använda 401? Ska jag böja det (i en viss eller något) för att matcha formen på 403?

 • Uppdatering:

  Några ytterligare punkter:

  • Jag har märkt det här tenderar att hända oftare över natten när termostaten sätts lägre. Det händer dock vid andra tillfällen och även högre termostatinställningar.
  • Rengöring av flamssensorn hjälpte inte. Jag gjorde det här AM, i eftermiddag när jag kom hem var det i lockdown.
  • Det här är en ny fråga; Vi har varit i huset i 3 år utan problem. Inget förändrats sedan förra säsongen, eller sedan början av denna säsong.
  • Jag har bara sett den konstiga tidpunktsproblemet en gång ut ur tiotals gånger kraftcykeln fungerade.
  uppsättning Eli Lansey 02.01.2012 17:30

  1 svar

  2

  Jag gav in och hade en rörmokare kommer detta AM. Han sa att det var kontrollmodulen som var trasig, och han ersatte den.

      
  svaret ges 03.01.2012 17:29