Vad är "hudtyp" på en dörr? Är en dörr med Silicone Finish "hudtyp" lätt att måla?

3

Jag tittar på att köpa några förhängda inredningsdörrar till min källare. Dörrarna säger att deras "hudtyp" är Silicone Finish. Vad är "hudtyp" på en dörr? Är en dörr med Silicone Finish "hudtyp" lätt att måla?

Se vad jag pratar om i Specifikationer .

    
uppsättning thecoolmacdude 05.01.2017 02:46

1 svar

2

Många vanliga inre dörrar i USA är ihåliga. Det finns en träram med ett tunt skikt på varje sida som är "dörrhuden". Dörren kan målas eller färgas för att låta träkornet visa.

Dörrar som inte är ihåliga, ofta kända som "solid-core" -dörrar, kan ha ett tunt träfanerlager av bättre trä på ytan, vilket också kan kallas dörrhuden.

"Finish" kommer att referera till hur det är målat eller förseglat. Avsluta kan ibland bara beskriva utseendet på hur glänsande det är (platt / matt, satin, halvglans eller blank) eller materialet eller kemikalierna som används för målningen (målad, färgad, lackad eller lackerad finish).

Stain ger ut den naturliga färgningen av veden men skyddar inte den; det behöver en seglare. Förseglaren över fläcken kallas ofta "lack", men det finns många olika kemiska ämnen som kan användas.

I det här fallet refererar silikonefinishen till typen av försegling över fläcken. Förmodligen något som liknar Cabot vattentätning förseglare .

Du kommer inte ha bra resultat att måla över den här finishen. Silikon avvisar definitivt andra ämnen.

För en dörr som du tänker måla, leta efter något antingen "oavslutat" eller "primat". Oavslutade medel är bara det råa träet utan färg, fläck eller försegling. Primed betyder att den har en basfärgfärg primer för att skydda vedet under frakt, och det är klart för dig att avsluta måla den. Allt annat lika, gå för "primed" över "oavslutade" om du ska måla det, eftersom primeren ger dig ett försprång.

    
svaret ges 15.01.2017 00:55