Varför har inte någon försökt döda Harry Potter?

15

Jag är på den 6: e boken, The Half Blood Prince nu.

Varför har ingen försökt att döda Harry Potter hittills? (Utom Voldemort ..)

UPPDATERING: Frågan var avsedd att ta itu med någon som försökte döda Harry Potter för att vara Harry Potter (Pojken som levde / valdes av profeten) och inte bara för att han hade fel vid fel tidpunkt.

    
uppsättning Friend of Kim 29.12.2011 23:52

4 svar

30

I en bok försökte professor Quirrell att döda Harry. I bok två försökte basilisken att döda Harry. I boken försökte fyra Barty Crouch Jr. förklädd som Mad-Eye Moody försökte döda Harry.

Och boka sju spoilers (ÄLSKA ELLER HÖGT LÄS OM DU INTE ÖNSKAR VET):

In book seven Vincent Crabbe attempts to kill Harry with Avada Kedavra at the end of the book in the Room of Requirement chapter.

Dessa exempel är försök på Harrys liv på räkning av Voldemort, men andra individer utför verkningarna.

ETA: Man kan hävda att Dobby också försökte döda Harry under hela boken två;)

ETA 2: Aragogs söner och döttrar försökte döda Harry och Ron i bok två. Whomping Willow kunde ha lyckats med det, men vi vet inte dess avsikter, igen i bok två. Jag tror i bok fem, Harry, Ron och Hermione blev nästan skjutna med pilar av centaurflocken (går ut på toppen av mitt huvud på den där). Professor Lupine, som varulv, kom efter Hermione och Harry i bok tre. En dementor dödade nästan Harry i bok tre genom att få honom att passera ut i himlen och falla över 100 fot ner till Quidditch-banan. Dumbledore räddade dock Harry med Arresto Momentum. Om jag tänker på mer, ska jag redigera dem.:)

    
svaret ges 30.12.2011 00:05
10

Förutom de människor som har försökt att döda Harry Potter (Se Slytherincess svar), Prebook 4, var det inget verkligt behov att döda Harry, eftersom Voldemort var död. Efter den boken gjorde Voldemort det helt klart att han var den som dödade Potter. Således skulle ingen döda honom förutom Voldemort, även om det fanns många som försökte fånga honom.

    
svaret ges 30.12.2011 00:38
9

Eftersom han har överlevt den farligaste stavningen från den mest dödliga trollkarlen tror jag inte att någon skulle våga försöka.

Voldemort förbjuder, som nämnts, att vem som helst försöker att hävda rätten att döda HP själv.

Förutom är han centralt för uppmärksamhet från början, ofta omgiven av många vittnen och kraftfulla trollkarlar.

Även om jag var en ond trollkarl skulle jag hålla mitt avstånd till det barnet, ännu mindre försök att döda honom. ;]

    
svaret ges 04.01.2012 14:35
-1
Jag antar att många antog att han, efter att ha överlevt dödsförbudet, måste ha varit en exceptionellt begåvad trollkarl eller till och med en potentiellt mörk trollkarl i arbetet. Du vill inte röra med Harry Potter! Dessutom måste de flesta tror att Dumbledore ställde ofattbara magiska skydd runt honom när han inte är hos Hogwarts . Det är jämnt. Det var möjligt att det var rådande charmar, avskräckande charmar och sådant, trodde vi visste att det fanns trollkarlar som Dedalus Diggle, och Mrs Figg hållit ett öga på Harry.

Återigen är problemet att de flesta bara skulle tänka på att använda magi på honom, men ingen skulle förvänta sig en muggleattack. Jag tar inte ens med sig om en prickskyttegevär som dödar honom, men en muggle under Imperius förbannelse beordrade att döda honom på något sätt, en lärare i skolan, några av barnen i Privet Drive, en "rabbidhund". Ett giftigt handslag eller en giftig pil skulle vara lika effektiv.

    
svaret ges 30.03.2014 17:12