Can en trollkarl använder wands och rullar av stavar från hans förbjudna skolor av magi?

11

Kan en trollkarl använda wands och scrolls of magister från sina förbjudna skolor av magi?

 • dvs: Kan en abjurer som förbjöd utmaning och förtrollning använda en tavla eller bläddra av eldboll (en stämningsförklaring) normalt?

 • Om han inte kan använda dem normalt, kan han istället använda dem med funktionen Använd Magic Device?

 • uppsättning Jaceren 04.05.2014 04:59

  2 svar

  22

  Byta standard manliga pronomen till standardkvinnan, med hänvisning till Wizards egna stil och matcha citat.

  Hennes trollkarlsklassfunktioner ger henne ingen speciell förmåga att aktivera objektet

  Eftersom hon inte har tillgång till Enchantment eller Evocation magiker, kvalificerar hon sig inte för att ha dessa stavar på hennes stavningslista för att aktivera stavningsavslutande och stavningsutlösande objekt (t.ex. rullar och trollar), även för stavar som annars finns på guiden stavningslista. Skolan Specialisering sidofält gör så mycket, åtminstone ganska tydligt:

  Spells of the prohibited school or schools are not available to the wizard, and she can’t even cast such spells from scrolls or fire them from wands. (PHB1 p57)

  Använd Magic Device handlar dock bara om att använda saker som du vanligtvis inte kan

  En guide kan använda funktionen Använd Magic Device för att aktivera sådana objekt, samma som alla andra tecken. Trollkarlarna får inte använda Magic Device i klass och tenderar inte att investera tungt i Charisma, men klassen loremaster prestige är väldigt lätt för en trollkarl att komma in och skulle få dig att använda Magic Device.

  Hur som helst, att en trollkarl kan använda Magic Device vid stavning och spell-trigger-objekt är tyvärr inte direkt bort från regeln som jag citerade: den här regeln säger att de inte är tillgängliga utan kvalifikationer. Tyvärr hade trollkarlarna denna tendens, särskilt tidigt, att anta singelklasserade karaktärer, och ignorerade tvärklassfärdigheter. Det förenklade förmodligen språket, men på bekostnad av att förvirra saker när du gick bort från de antagandena.

  För detta kommer jag att dra paralleller till frågan om huruvida en multiclass-specialistassistent kan kasta spell av henne eller inte förbjöd skolan med sin andra klass . Böckerna tillåter uttryckligen detta ( Complete Arcane 185), trots samma regel som jag har citerat ovan, vilket tycks säga att specialistguiden inte kan kasta de här stavarna alls. Vad den här linjen egentligen innebär är att guiden klassen själv ger dig inte möjlighet att kasta de här stavarna eller använda dessa saker när du specialiserar och förbjuder dessa skolor. Du kan fortfarande använda de vanliga metoderna kring det oförmåga, detsamma som att säga en munk kunde.

      
  svaret ges 04.05.2014 05:22
  0

  En guiden förvärvar inte naturligt "Använd magisk enhet" men frukta inte:

  Domain granted power - Magic Domain - now you can use spell trigger items from any school. Complete Champion page 52.

  Men du är handelsnivån 5 för det, men om du inte är flerklassig efter 5 nivåer av trollkarl vet jag inte vad du gör med dig själv för att få "använda magiska enheten" så avvägningen går bra ut.

      
  svaret ges 04.07.2014 03:02