Restoring tegel spis och trä trim i historiska hem

0

Min fru och jag började bara renovera ett historiskt hem (byggt någon gång mellan omkring 1880 och 1905). Hemmet har en hel del gamla (eventuellt ursprungliga) tegel- och trädetaljer.

Som ett första steg i renoveringen vill vi återställa tegelstenen och träet runt dörren. Båda var täckta i kakel, som vi nu har tagit bort.

Under plattan finns flera lager av saker. Det översta lagret verkar vara det som finns kvar av tinsetet som används för att installera kakel. Det finns också färg under det.

Vad skulle vara det bästa sättet att ta bort dessa lager och lämna det ursprungliga materialet och karaktären så intakt som möjligt efteråt?

Du kan se bilder på vad vi har att göra med här.

Hittills har jag, för tegelsten, provat flera trådborstehjul på min borr. Jag kunde ta bort materialet, men det slätade ut tegelstenen, vilket ser ganska dåligt ut. Jag slutade efter att ha rensat ett par inches. Du kan se den släta tegelstenen i ett av bilderna. Jag skulle vilja komma med en metod för att ta bort gunk från tegelstenen utan att förstöra tegelstenens struktur.

För träet verkar en slumpmässig omloppssandare med riktigt grovt papper göra tricket, men det går långsamt. Jag tänker på att plocka upp en bandslipare för att påskynda processen. Finns det något annat jag borde försöka först? (Jag bygger trämöbler i min fritid, så jag är helt bekväm igen att fläcka träet efter att ha tagit bort allt).

    
uppsättning Ben Wyatt 31.08.2017 04:12

0 svar