Finns det säkerhetscheck på privata flyg i ditt eget flyg? [duplicera]

2

På kommersiella flygningar finns det några "typiska" säkerhetskontroller - metalldetektorer, röntgenbagage etc. - finns det liknande säkerhetskontroller om du flyger i ditt eget privatflyg?

Finns det olika eller ytterligare säkerhetskontroller när du flyger till andra länder (t.ex. en resa från Kanada till USA)?

    
uppsättning AustinB 17.02.2015 22:28

3 svar

2

Nej, åtminstone inte på de C-flygplatser och D-flygplatser som jag har varit på. Det finns bara en låst grind med en ledsagare som ser till att du är antingen flygbesättning eller ombordstigning. Detta för att förhindra att en slumpmässig person går runt på rampen.

Luftfartygets PIC kan naturligtvis fråga dig ("ditt jaktgevär är lossat, rätt?") eller kan söka på dina väskor eller kroppshåligheter eller vad han vill göra innan han låter dig gå vidare. Det beror på situationen. För ett charterflyg normalt brukar de bara muntligt prata med dig så att du inte omedvetet tar med någonting farligt ombord.

När du flyger in i ett land från ett annat land, måste alla gå igenom tullen. Så vad händer är att du alla väntar i lobbyen på GA-terminalen, medan en del kille från flygplatsen granskar dina tullformulär och går igenom ditt bagage. Ibland söker de också hela planet om de vill vara dicks. På mindre flygplatser, som på en karibisk ö, kommer du att dirigeras via samma tåglinjer som kommersiella passagerare använder.

    
svaret ges 17.02.2015 23:37
1

Beror på piloten. Om jag känner till en av mina passagerare, är jag inte säker på att kontrollera dem, annat än en påminnelse om farligt gods.

Om jag inte känner till en av mina passagerare, så gör jag en muntlig bekräftelse på att de inte har något ombord som jag inte vill ombord, och om de alls är smutsiga, jag Jag kontrollerar mer noggrant.

Jag äger inte en röntgenmaskin.

    
svaret ges 17.02.2015 23:29
1

Jag arbetade på en allmänflygplats i Kanada i 10 år. Säkerheten bestod av 3 trådar och taggtråd på porten. Säkerhetskontroller innan du gick ombord bestod av vad du ville göra, inklusive ingenting.

Flyga till staterna krävde helt enkelt att den första landningen var vid någon flygplats med tull och invandring.

    
svaret ges 18.02.2015 01:00