Ar det några regler eller regelklaringar när det gäller flera tecken som kör ett enda berg?

6

Finns det några regler eller förtydliganden som säger något om begränsningar eller mekaniska konsekvenser av att ha flera tecken på ett enda berg?

    
uppsättning Rubiksmoose 26.01.2018 21:07

2 svar

4

De relevanta reglerna skulle vara med avseende på bärkapacitet eller frivilliga regler om överensstämmelse. Det är inte ett finkornigt system för att simulera verkligheten noggrant. Det är ett lös system för att underlätta spel och rollspel utan orimligt väsen.

Så om berget har styrkan att bära båda personerna (utan att vara alltför besvärlig om du använder de här reglerna), så kan den bära båda personerna.

Om sadeln inte är tillräcklig, kan det här regleras av DM att kräva extra Djurhantering rullar om det är svårt att försöka, och kanske med högre DC för någon som inte är ordentligt i en sadel.

    
svaret ges 26.01.2018 22:40
3

Inte riktigt. Det här är vad det säger.

Det finns inga regler som anger vad som händer med flera ryttare. Om en ryttare väljer att kontrollera fästet, förändras initiativet men åtgärden och rörelsen kan redan ha använts för sin tur. Det säger inte att berget bara får en annan tur att initiativet ändras.

The initiative of a controlled mount changes to match yours when you mount it

Om en andra ryttare kontrollerar monteringen ändras initiativet igen. Den enda fördelen med detta är svimlande rörelse längs alla svänger av ryttarna, vilket också är logiskt. dvs. kämparen styr den gigantiska ödlan till fälleldörren och slår den öppna med sin maul. Trollkarlen griper sedan regimerna och bjuder ödlan att springa ut så att han kan starta en eldboll i mängden goblins i rummet ovanför

On your turn, you can move a distance up to your speed and take one action.

Från den här frågan:

Fästet får en extra tur; Om det redan har agerat som med alla andra varelser slutar rundan innan det är extra tur:

When everyone involved in the combat has had a turn, the round ends. Repeat step 4 until the fighting stops.

Kan monteringen bära två?

Du måste också vara uppmärksam på om fästen fysiskt kan rymma flera ryttare. Detta inbegriper bärkapacitet (inklusive redovisning av variantbelastning om tabellen använder den), men handlar också om själva varelsen.

A willing creature that is at least one size larger than you and that has an appropriate anatomy can serve as a mount, using the following rules.

Den lämpliga anatomin kan bara vara lämplig för ett tecken och som sådan misslyckas det att vara lämpligt när ett andra tecken försöker utnyttja berget.

    
svaret ges 26.01.2018 22:02