Vad är trenden med att släppa ut filmer utanför USA först?

30

En ny trend som jag har märkt (eller jag är bara galen och behöver ta bort denna fråga) är att släppa en stor film utanför USA först , även om det är en Hollywoodfilm . Vanligen en vecka eller så senare blir filmen utsläppt i USA.

Varför släpps filmer på detta sätt?

    
uppsättning DForck42 01.05.2012 20:36

5 svar

12

I vissa fall gällde den ursprungliga förseningen den tid som krävdes för licensiering (musik), lämpliga upphovsrättigheter, betyg, och i vissa fall omdirigering av filmen till andra språk. Den senare kan inte typiskt börja tills den slutliga ändringen bestäms. I vissa stora filmer (speciellt actionfilmer) kan den slutliga redigeringen inte vara fullständig förrän filmen ursprungligen släpptes.

Som filmbolag ser bättre avkastning internationellt, försöker de förkorta processen eller bygga den in för en världsomspännande release.

För amerikanska filmutgivningar utanför USA först; det finns ett antal skäl. Man kan vara att bygga amerikanska förväntningar; att bedöma allmän reaktion före inhemsk frisättning i händelse av att filmen behöver reediteras, eller i vissa fall kan förseningarna ovan (såsom betyg eller licensiering) orsaka en försening.

    
svaret ges 02.05.2012 13:46
12

När jag först skrev detta svar var denna trend ganska ny. Historiskt öppnade Hollywood-filmer i USA först (veckor eller till och med månader före resten av världen om du går tillbaka ett decennium eller två). Men vid 2012 har samtidiga utgåvor blivit det nya förfarandet som industrin experimenterade med. Sedan 2012 har det klart blivit norm för filmer att öppna någonstans i "resten av världen" innan den öppnas i USA.

Den viktigaste möjliga faktorn var tekniska förändringar i filmdistributionen. Med digital snarare än filmdistribution är det mycket lättare och snabbare att distribuera filmer. Med distributionsmetoden som mindre barriär kan du nu designa din lansering av filmen för att möta dina andra behov.

En viktig anledning är att du kan bygga rykte på en film innan den öppnas i USA, en av de största marknaderna när det gäller intäkter.

En annan viktig faktor i studiens execs sinnen hindrar piratkopiering att skära in i vinster. Det var vanligt att pirra en film. Du skulle ofta behöva filma en film i en teater, och kvaliteten skulle normalt vara ganska dålig. En piratkopierad film på VHS eller DVD skulle vara betydligt lägre kvalitet än produkten i teatern.

Idag är det mycket bättre och billigare att få högkvalitativa piratkopior av filmer som ska tillverkas och distribueras snabbt över hela världen. Studio måste slå den globala marknaden mycket snabbare för att förhindra att piratkopior av filmen später ut sina vinster, särskilt runt om i världen på marknader där verkställandet av piratkopierat innehåll inte är så starkt.

    
svaret ges 02.05.2012 00:07
5

Min förståelse är att USA, som är en stor marknad och ofta minst en tredjedel av filmens globala intäkter, kan användas för att driva upp om hype är en faktor.

Med Avengersna, om de vet i förväg, kommer det att bli en framgång - och franchising tenderar att fungera bra över hela världen - speciellt superhjältar, som frisätter internationellt bara intensifierar hype tillbaka i USA (och Kanada, bör jag påpeka, har just flyttat hit från Nya Zeeland, jag är gutted att jag måste vänta längre än mina Kiwi-vänner som alla har sett det). En vecka senare går alla i USA (och Kanada) för att se den.

Det är bara en teori, men jag misstänker att den faktiska marknadsplanen som är involverad bara är en teori ändå.

En youtube blogger föreslår att THIS är orsaken till det ... att genom att släppa den över hela världen, det bidrar till att bekämpa hotet om världsomspännande piratkopiering som händer när filmer släpps först i USA. Men man skulle tro att eftersom försäljningen över hela världen tenderar att vara 2/3 av den stora blockbuster-försäljningen ökar möjligheten till piratkopiering omedelbart och de med snabba internetanslutningar i USA kan bara ladda ner den och negera den effekten.

    
svaret ges 03.05.2012 04:55
4

Jag har läst många förklaringar och ingen av dem har någon mening förutom en: piratkopiering.

Om en film skulle släppas i Amerika först skulle ljudet vara engelska. Många människor runt om i världen kan prata eller förstå engelska så att de skulle kunna titta på en piratkopierad film. Om de inte förstår engelska, så kan undertexter enkelt läggas till av någon. Idag blir filmer släppt i övervägande icke-engelsktalande länder (det vill säga engelska är inte deras första språk) först så att de piratkopierade filmerna skulle vara värdelösa för alla om de inte förstår vad som sägs. Om en amerikansk film är avsedd att innehålla engelska ljud, och det gör (naturligtvis) de övervägande engelsktalande personerna inte vill titta på de piratkopiorna ... även om engelska undertexter ska levereras.

Eftersom befolkningen i resten av världen dvärgar USA, kommer filmerna naturligtvis att göra mer vinst utomlands ... och släppa dem utomlands först säkerställer att filmstudiorna inte behöver oroa sig för "engelsk piratkopiering "för mycket de första veckorna och tjäna mer pengar på boxkontoret.

    
svaret ges 16.12.2016 04:29
3

Enligt den här artikeln har mycket att göra med hur marknaden i andra länder blir en större faktor idag, filmer kan tjäna mer pengar i andra länder än i USA om det är tillräckligt bra. Från andra saker som jag har läst det har också att göra med piratkopiering, människor i Amerika piratkopierar en teaterfrisättning, sedan distribuerar den på internet för världen att se, beviljas det är ganska omvänd nu när jag ser en massa piratkopierade filmer från andra länder, så inte säker på varför det verkligen skulle betyda.

Not long ago, homegrown Hollywood "event movies" like these would have opened in America first, then abroad. Or they would have opened everywhere in the world on the same day, a measure that not only created worldwide hype for the films but also thwarted pirates who might have taken advantage of the release-date gap to flood a country's streets with bootleg DVDs from another country where the movie had already opened. So what changed? Why does Hollywood now make America wait to see its own movies until after they've premiered throughout the rest of the world?

More than anything else, the shift reflects how the international market, once just gravy for Hollywood, has eclipsed the domestic market as the main source of revenue for mainstream theatrical releases. As big as last year's "The Avengers" was at home ($623.4 million), it was even bigger abroad ($888.4 million). Of that foreign total, $185.1 million came in on the film's overseas opening weekend, which took place a week before the movie premiered here. So it's no wonder that Disney would repeat the strategy for "Iron Man 3."

    
svaret ges 06.02.2015 16:24