Are receptacle surge protectors en praktisk lösning?

5

Efter att ha monterat min tv på väggen skulle jag vilja lägga en behållare bakom den så att nätsladden kommer att döljas. Under planeringen av detta försökte jag räkna hur man får ett överspänningsskydd som döljer sig bakom TV: n, då kom jag över en överspänningsskyddskärl .

Har någon använt dessa tidigare? Är de värda priset? Ska jag få acceptabelt överspänningsskydd från någon av dessa?

Deverkarsomenbraidéomdefaktisktarbetar,jagkanintetroattjaginteharsettdessatidigare.

EDIT:

Enartikelfrån Familj Handyman säger detta om att veta när du ska byta ut behållaren.

Some types of surge protection receptacles (available at electrical supply houses and online retailers) have a signal to alert you when they’re no longer providing surge protection and need to be replaced (surge suppressors do wear out).

Så jag antar att det är en sak att leta efter innan du köper en.

    
uppsättning Tester101 28.10.2010 22:41

4 svar

4

En sak du kan göra är att installera ett helt hus överskottsskydd i din brytare. Dessa kommer oftast med en stor $ -garanti om något blåses. De kommer i former, de enklaste installeras enkelt i en enda kretsplats i din brytare. Andra hårda trådar in och har en liten låda som monteras bredvid din brytare.

Beroende på tillverkarens modell / modell, skulle det finnas olika val.

    
svaret ges 29.10.2010 14:33
4

Numret som jag letar efter är i en överspänningsundertryckare är energi- eller Joules-värdet, desto högre desto bättre. Den här är klassad för 720 J, som är mitt i vägen. Du kan hitta överspänningsremsor från ca 200J till 4000J.

Saken med någon modern TV är att du förmodligen kommer att använda en co-ax-ingång för kabel-tv, och eventuellt en Ethernet-ingång också. Därför försöker jag hitta något med skydd för alla tre: power, co -ax och data . Även om det betyder att kompromissa med din installationens estetik.

(FWIW, jag använder Belkin-skyddare på min utrustning och har aldrig haft problem ... men jag lever i en lättblåst del av världen).

    
svaret ges 28.10.2010 23:42
1

Ett problem som du behöver tänka på är att nästan alla konsumentkvalitets överspänningsundertryckare är beroende av egenskaperna hos en varistor (spänningsberoende motstånd), som kommer att förstöra sig när det presenteras med någonting utöver en ganska liten överskott eller spik. Tyvärr är det sällan en indikator för att berätta att detta har inträffat. Störningar och spikar kan hända när som helst, så om du inte har anledning att misstänka att det har inträffat kommer du att vara omedveten om det. Följaktligen använder många människor överspänningsskydd som har gjort sitt jobb och erbjuder inte längre något skydd alls.

Saker är annorlunda när du kommer in i bra kommersiella / industriella växlar, men det blir mycket skrymmande och väldigt dyrt.

    
svaret ges 29.10.2010 02:30
0

Om du bara vill surge skyddar din TV kan det här vara meningsfullt. Men eftersom du kommer att ansluta den TV till olika videokällor, måste de antingen vara överspänningsskyddade eller du måste surge skydda anslutningarna.

Om du är orolig för estetik, vad gör du med dina videokablar? Om de visar varför bryr sig om din makt? Och om de inte visar (in-wall cable run), kan du inte köra din strömkabel genom det också? Då kan du sura skydda TV: n med en vanlig UPS tillsammans med resten av din underhållningsstack.

    
svaret ges 28.10.2010 23:53