Vad skulle effekten vara att nollställa din exp efter varje nivå?

0

Inspirerad av den här frågan , vad skulle effekten av att ställa din exp till noll efter nivellering vara? Självklart skulle varje nivå ta längre tid. Skulle det finnas några andra effekter?

Obs! Som BESW påpekar, menar jag att nivån blir densamma - men du behöver effektivt återfå expen för att nå nivån du är på, och lite mer för att träffa den nya nivån.

    
uppsättning Dakeyras 25.05.2013 01:00

2 svar

8

Den stora förändringen kommer att ligga i antalet möten efter nivå.

Det rekommenderade antalet möten / nivå är 10 och XP-budgetar stöder detta. Klyftan mellan L1 och L2 är 1000 XP och XP-budgeten är 100 / spelare. Från 2-3 är det 1250 och XP-budgeten är 125 / spelare.

Effektivt från L2-L3 tvingar du 8 extra möten, vilket nästan dubblerar avståndet mellan dessa nivåer. Från 3-4 är det ännu värre; 25 möten krävs.

Här är antalet möten som krävs av nivån för det mesta av heroisk nivå:

391.133

Det här blir uppenbart dumt. Spendera 4x de rekommenderade riktlinjerna får formnivå till nivå är en grind inte många D & D-äventyrare skulle vara intresserade av att ta. Bristen på framsteg skulle snart komma ner i tristess eftersom det bara finns så många nivåer lämpliga fiender som kan komma upp. Tänk på att den genomsnittliga D & D-sessionen verkar vara ca 4 timmar och en mid-heroisk möte kan ta 2 timmar, och de flesta grupper möts en gång i veckan. Det betyder att i slutet av heroisk tier tar det något som ett halvt år bara för att nivåera upp.

Min grupp skulle snabbt hitta det här tråkigt och skulle förlora intresse.

Dessutom kommer antalet magiska föremål och andra skatter per möte att sjunka mycket dramatiskt som du planerar. I allmänhet får en fest på fem 10 eller så skattepaket per nivå (det är dock från minnet). Detta skulle innebära att hitta en skatt bara en gång per 4 möten av sen hjälte, vilket verkar motverka andan i spelet.

    
svaret ges 25.05.2013 01:10
8

Om ditt spelsystem inte gör någonting med numeriskt uttryckta erfarenhetspunkter, är det faktiska värdet av poäng irrelevant.

Nej, det skulle inte vara någon effekt att nollställa XP varje nivå i D & D 4e med hjälp av standardvärdena (som tryckta) XP för nivåer och möten, med undantag för nivåer som tar en gradvis längre tid att uppnå (MMORPG "grind" stil av decelerating progression).

D & D 4: e upplagan har några helt godtyckliga antal system, och XP är en av dem. Värdena som presenteras i böckerna är inte i sig meningsfulla; du kan ändra de värdena och ändra alla värden av XP som monster och uppdrag ger och komma med helt olika värden och spelet skulle inte riktigt förändras, i sig själv. Allt som skulle förändras är hur snabbt dina spelare går uppåt, och det är redan något DM har stor kontroll över. Tänk på att vissa DM: er helt enkelt helt och hållet lämnar XP och förklarar sina spelare nivåer på historia-lämpliga stunder.

Som andra har påpekat, är XP-systemet som skrivet balanserat med monster, som har XP-kostnader och möten, som har XP-budgetar, alla i avsikt att ha cirka 8-10 möten per nivå. Du kan överge XP och bara spåra möten och nivåera upp karaktärer efter varje 8-10 möten.

Men XP var tänkt att lägga till extra nyans eller belöning för tecken som hittar kreativa sätt att kringgå möten. Om du inte vill att spelare ska känna sig straffade för att förhandla med orker istället för att slaying dem, kan du ge samma mängd XP för kompetensutmaningen som du skulle för striden. Poängen med erfarenhetspoäng är verkligen så att varje gång du levererar dem till spelare vet spelarna att de gjorde vad de var tänkt att göra.

I själva verket är det bara ett ganska rå och grundläggande belöningssystem, ett klapp på huvudet, en Pavlovian-klocka, för att få spelarna att spilla.

Zeroing dem för varje nivå kan ha någon psykologisk effekt utöver att behöva byta matte på hur mycket du behöver per nivå. Observera att många MMORPGs noll XP varje nivå. Observera också att många MMORPGs är utformade för att sakta ner nivån när spelarna utvecklas. Nollpulsens psykologi är emellertid menat att det blir lättare för spelarna att veta hur långt, procentvis klara, de är i nivåer: 1,247,285 av 2,500,000 är mycket tydligare 50% än 1 247 285 av 1 300 000 (när den sista nivån var på 1 200 000 , men du ser inte den informationen någonstans).

Förmodligen skulle ett enklare XP-system än det i D & D 4e vara noll efter varje nivå och nivå upp till ett fast värde, till exempel 1000 XP. Då vet spelarna alltid exakt hur långt in i den nuvarande nivån de är. Varje möte skulle ge omkring 100 XP, ge eller ta några poäng, baserat på DM: s utrymme för svårigheter och sådant.

När det gäller effekterna av den råa förändringen i D & D D 4e-spelningen om du noll XP varje nivå och inte gör någon annan förändring, saktar det nivåprogression med cirka 5 gånger. Som vaxörnen påpekar skapar den en parabolisk XP-kurva som snabbt saktar från nivå 1 till 10, går från 10 möten upp till nästan 50, och sveper sedan omkring 50 möten per nivå från nivå 11 till 30.

Naturligtvis kanske du vill ha en långsam kampanj med cirka 5 gånger mer innehåll per nivå. Vid vilken tidpunkt: gå för det!

    
svaret ges 25.05.2013 06:40