How kan jag härda mitten av en delvis kokad julkaka

2

Min julkaka har bakats för rätt tid enligt recept, men mitten har blivit mjuk medan utsidan är svår. Skulle en period i en mikrovågsugn avsluta mitten utan att förstöra resten?

    
uppsättning Valerie Burrows 06.12.2011 13:24

2 svar

2

Jag har aldrig försökt att laga en delad kaka i en mikrovågsugn för att avsluta, men jag förväntar mig inte att det blir ett önskvärt resultat. Du kan vara otur för den aktuella batchen.

I framtiden rekommenderar jag att man går med intern temperatur, i stället för total tillagningstid. Beroende på receptet tenderar kakor med vetemjöl att sätta runt 200F (93C), så rikta sig mot 205F; du kan behöva göra ett parti eller två som ett experiment innan du får reda på den perfekta "färdiga" temperaturen för din tårta. Få dig en snabbläs termometer eller sond termometer; Se till att sondens spets ligger i mitten av din tårta när du tar dina avläsningar. Tänk också på att matlagningsprocessen fortsätter även efter att du har tagit kakan ur ugnen - när kakan sitter "kyla" tränger resterande värme på ytan långsamt in i mitten. Var noga med att ge din tårtid för att avsluta denna viloprocess innan du skär i den eller håll den i kylen / frysen.

När det gäller hård-på-utsidan kan det finnas flera orsaker till detta, men den som kommer att tänka på är troligt att kakans sidor ställs för snabbt för receptet. Detta kan lätt hända om materialet i pannan du använder är för ledande. Glas och keramik bakverk värmer långsammare än metall, och bland metallkakspannor, mörka ytor värmer snabbare än tråkiga eller glänsande. Om du redan använder glas / keramiskt bakverk, få en ugnstermometer för att kontrollera att ugnen värms till rätt temperatur. Även högkvalitativa ugnstermostater sällan stannar noggrant över tiden. Om det inte visar några problem, försök att släppa ugns temperaturen lite och förlänga baka tiden.

    
svaret ges 06.12.2011 14:00
1

Om du gör storskaliga kakor, säg 8 "diameter eller högre och är djupa som julkakor, och du gör det i kakor av metall, kan du överväga att använda blomma naglar.

Blommiga naglar ser ut som stora metalldragstifter. Blommans botten går i botten av tårtan och måste vara i kontakt med tennet, så om du har tenn på tennet med fettfri papper, måste du genomborra papperet så att blommans botten ligger mellan tennet och papperet och punkten ligger i kakeblandningen. Botten av nagelspiken absorberar värme från basen av tenn och överför den till mitten av kakan kväll ut temperaturen i kakan.

Jag använder Wilton nr 7 blommespik men det finns andra där ute som du kan använda.

    
svaret ges 16.01.2016 23:51