Gardagsdörren öppnas endast delvis i varmt väder

2

Min Craftsman garage dörr öppnas fungerar bra i kallt väder eller tidigt på morgonen. När vädret är varmt öppnar det delvis, från 1/8 av vägen till 7/8 av vägen. Genom att trycka på fjärrkontrollen stängs den och trycker på igen den öppnar den men mindre än första gången. Att göra det igen öppnas ännu mindre.

Några förslag?

    
uppsättning PeterB 20.07.2014 21:09

1 svar

2

  • Steg 1 - när det är varmt och uppträda, stäng dörren, koppla loss öppnaren och öppna den manuellt. Om termisk expansion gör det dörrbindning, måste du ta itu med de grundläggande mekaniska problemen hos dörrmekanismen innan du börjar vrida dörröppnaren. Rengör, smörj, justera eller ring en garageportmekaniker, så att du känner till problemen och dina färdigheter.
  • Gå sedan igenom hela inställningsförfarandet för din öppnare, inklusive de säkerhetsprov som ska köras var sjätte månad eller så (slutar när strålen är trasig, stoppar och vänds när du slår en 2x4 på golvet, stänger och stannar rätt när inget är på väg, öppnas korrekt. Vid denna tidpunkt kan du justera kraften om mekaniken är korrekt.
  • Om du har gjort de här sakerna och det ändå uppstår när det är varmt eller om din inställning inte verkar fungera som den ska om du gör det när det är varmt kan du få problem (uppenbarligen av termisk natur eller förvärras av värme) i öppnarens logikbräda. Jag hade lite väldigt förbryllande beteende från en öppnare en gång som tycktes ha orsakats av en närliggande belysningsstrejk som krypterade det är små hjärnor och gjorde det till en potentiell mördare (det försökte köra garageporten genom golvet när den stängdes.)
  • svaret ges 21.07.2014 14:53