När du reser till ett land med en annan valuta, hur ska du ta dina pengar?

147

Nyligen reste min fru och jag till Italien och innan vi lämnade fick vi cirka 85% av våra pengar i resenärercheckningar och de övriga 15% vi betalade kontant. När vi kom dit, skulle ingen ta våra resenärercheckar och många platser accepterade inte kreditkort. Så småningom fann vi några valutaväxlingsplatser som skulle ta resekontrollerna och ge oss Euro, men med en avgift på 7-15%, vilket inte var en jätte rolig överraskning.

Samtidigt som jag visste att det är säkrare att använda resekontroller, verkar det som om de inte var riktigt accepterade (den vanliga förklaringen var bedrägeri). Så frågan är det är bäst att bara byta ut din valuta hemma och bära allt med dig när du reser eller finns det andra alternativ för att transportera pengar som är säkrare och kostnadseffektiva?

    
uppsättning Darren Kopp 21.06.2011 22:31

22 svar

117

Jag tror att den nuvarande vanliga lösningen är att få ett betalkort (eller misslyckas med ett kreditkort) med låg / ingen utländsk transaktion och kontantavdrag. (I Storbritannien är Halifax Clarity Card det bästa för det här just nu)

När du kommer till landet tar du sedan ut kontanter med jämna mellanrum. Inte för mycket i händelse av problem, men antar inte att du kan göra det för ofta, eftersom du kanske inte alltid kan hitta en kontantmaskin beroende på var du är.

Det är värt att få lite valuta innan du går (om du inte har det kvar från en annan resa) så du kan köpa en kaffe medan du väntar på alla som slog av planet snabbare än du skulle klara med hjälp av kontantmaskinen i hamnen / flygplatsen / stationen!

Redigera : Eftersom du har sagt att du är i USA kan jag inte föreslå det bästa kortet för att du ska kunna undvika / minimera utländska transaktionsavgifter, men fråga om personlig ekonomi SE-webbplats är troligtvis den bästa insatsen för att ta reda på vad det här kortet är.

    
svaret ges 21.06.2011 22:38
101

Innan du lämnar, ring din bank. Du vill varna dem om att du använder ditt kredit- eller betalkort utomlands för att inte utlösa bedrägerier. Fråga dem om det finns ett nätverk i ditt mål som innebär lägre avgifter. Till exempel gav min bank mig namn på specifika banker i England, Italien och Tyskland och berättade för mig att om jag använde bankomater i dessa banker skulle jag inte debiteras extra serviceavgifter. Mycket lugnande.

Om du går till en avlägsen plats, till exempel en liten ö, kolla online guideböcker för att se om bankomater som är ute av pengar är vanliga förekommande. Om det är så att de tar $ 100 eller så i en extern valuta, accepterar de (amerikanska dollar i Fiji, till exempel chilenska pesos på påskön) som du helst kan få när du är i det andra landet på väg) är en bra säkerhetskopia. Försök inte att få valutaen i förväg som en nytta, eftersom du förmodligen inte kommer använda den.

    
svaret ges 21.06.2011 22:55
30

Mitt svar är Europa centrerat:

Vi är vana vid banker i USA som ger dig ett betalkort med ett magnetband. Kreditkort är på samma sätt. Några av dessa kreditkort har ett chip och nästan ingen av dem behöver en PIN-kod när de används som kreditkort.

Å andra sidan, när du flyger / seglar / simar över dammen till Europa, har nästan varje lokalt kort en Chip and a Pin.

De flesta europeiska butiker kommer att acceptera amerikanska kreditkort. Jag kunde köpa mat, mataffär, etc. med mina USA-kreditkort.

Biljettautomater för tåg eller bussar, andra automatiserade maskiner, små handlare, etc. kommer att kräva Chip and Pin. Brist på Chip och Pin vad hade jag väntat på att köpa en biljett i 80 minuter på Gare du Nord i Paris och knappt fångat mitt tåg.

Försvunnen nu: Travelex Cash Pass, som är skyddad med chip och pin, är en bra idé, men det kostar mycket. Om du laddar den i små steg, kan de ladda dig ungefär 14%.

Du kan också öppna ett utländskt konto, men jag har hört att ett sådant konto brukar betraktas som en röd flagga för en IRS-revision.

Läs här upplysande tråd startad av Joel Spolsky .

    
svaret ges 22.06.2011 02:32
19

Vad jag nu gör och det har fungerat riktigt bra i några år, planerar i genomsnitt hur mycket jag behöver, lämna allt på ett bankkonto med visumbetalkort (maestro fungerar inte alltid).

Jag ritar bara ut det i 2/3 går.

Säker, bekväm, enkel och billig.

    
svaret ges 21.06.2011 22:38
18

Det beror egentligen inte bara på var du går utan också från var du kommer. Jag brukar bära med mig tillräckligt med pengar för att betala för allt jag behöver de första 3 dagarna. Resten av mina pengar jag försöker få med mina kreditkort och jag brukar försöka bära två av dem. Försök alltid att betala för hotell, bil och liknande innan du börjar din resa. I det här fallet kommer du åtminstone att kunna sova den första natten. Försök få pengarna i landvalutan istället för i en mellanliggande valuta för att undvika dubbla avgifter. Försök också att inte göra dina pengar utbyte på flygplatsen. Om möjligt, inte ens i ditt hotell. Det här är de två som tar ut högsta avgifter. De flesta amerikanska kredit- / betalkort är inte så kallade "smarta kort" eller "kort med chip". Detta var ett problem för mig på vissa ställen i Frankrike tillbaka 2004 när jag inte kunde köpa några sista minuten-souvenirer. Jag försöker också inte få pengar tillbaka från landet. Vanligtvis försöker jag spendera dem alla, men om jag inte kunde, försöker jag betala för vissa tillbud på hotellet med hjälp av dessa pengar. Du kan alltid försöka betala en del av ditt hotell med lokala pengar och en del med ett kreditkort om du inte har betalat i förskott.

    
svaret ges 21.06.2011 22:56
17

Kreditkort är en ganska säker metod när de accepteras. Observera dock att spara för mycket få kreditkort, de flesta kommer att debitera dig en konverteringsavgift på varje transaktion (cirka 2% -5%).

Använda ett betalkort och ta ut pengar vid en bankomat när det behövs, är ett annat alternativ (även om du igen kan vara begränsad av ATM-nätverket). Det finns också avgifter, men oftast inte så skrämmande som de dedikerade utbytena.

Du kan också upptäcka att banker som är utanför turistfällorna ger bättre växelkurser.

Från min erfarenhet, när du reser i ett första världsland, är du säker på att ta ca 20% i kontanter, för tillfället, fylla i resten med debetavdrag och kreditkort, som finns tillgängligt.

Var noga med att ringa ditt kreditkortsföretag och din bank innan du lämnar och låt dem känna till dina resedatum. Det sparar dig obekväma stunder framför en bankomat eller på en restaurang när din transaktion nekas.

Slutligen var medveten om ditt betalkort dagligen och engångsavdragsgränser. På grund av avgifterna kanske du vill dra upp till max, och om din max är för låg och om du bara kan dra upp till det maximala en gång om dagen kan din tillgång till kontanter vara begränsad. När du ringer till din bank, fråga även om dessa gränser, och se om du kan få dem att höjas, om det behövs.

    
svaret ges 21.06.2011 22:40
15

Jag går alltid för en blandning av fondertyper. Jag har två olika kreditkort, en av dem är också ett betalkort. Jag har någon hemvaluta och jag försöker få valuta för det land som jag reser innan jag går in i landet.

Jag har haft blandade resultat med utbyten. I mitt eget land, Australien, tar de ut mycket avgifter för att konvertera valutan och ger dig generellt en dålig skattesats, särskilt på flygplatsen (en omräkningsavgift och en procentandel av beloppet och en dålig överföringshastighet). I andra länder har jag funnit att jag har fått bra omräkningskurser och flygplatsen var inte annorlunda än staden. Jag har aldrig använt resenärercheckningar själv men jag har hört talas om dåliga konverteringsfrekvenser för dem.

Du kommer verkligen att behöva fatta ett beslut baserat på var du går. Större städer betyder i allmänhet att korten är bra och massor av utbyten, mindre städer betyder bara kontanter och ibland ser du till att du har mindre anteckningar.

Var försiktig att vissa länder pengar är svåra att konvertera i andra länder. Vietnamesiska dong accepteras inte på många ställen för utbyte. Godkänn att du kommer att förlora lite pengar i utbyte.

    
svaret ges 29.06.2011 02:05
15

Först och främst bör du kontrollera det viktigaste sättet att betala i det land du ska till. Kontrollera även hur du byter pengar till värdlandets valuta.

När du använder ett betalkort, kom ihåg att det kan bli trasigt eller helt enkelt sluta fungera, och du borde ha lite pengar för att lösa detta potentiella problem.

    
svaret ges 21.06.2011 22:40
12

Resa till Europa:

 • Stör inte med amerikanska dollar, resekontroll, regelbundna kontroller, guldstänger eller något sådant
 • Få internationellt erkända kreditkort (er) och betalkort (er) - Visa eller Master Card (helst kombination av båda); välj dem med låg spridning och ingen tillägg för stora valutor som Euro eller British Pound;
 • får inte exotiska kort som American Express eller Diners Club, de accepteras inte i de flesta anläggningar i Europa
 • få kort med EMV-chip
 • Se till att din bank erbjuder fullständig bedrägeribekämpning
 • Betal med kreditkort när som helst (om inte företag ser misstänksamt ut)
 • ta ut pengar från bankomat i större bitar - om din bank debiterar dig för ATM-uttag, är det vanligtvis minsta avgift per transaktion
svaret ges 18.10.2012 17:39
11

Kontroller är inte lika vanliga inom EU längre. Kreditkort accepteras allmänt i bankomater och på restauranger / hotell etc. Men för små belopp kan de bara acceptera kontanter (t ex belopp

svaret ges 29.06.2011 13:17
10

Mitt förslag skulle vara att leta efter förbetalda resekort, som Visa TravelMoney -kortet. Banker erbjuder dessa under olika namn, så kontakta din och se vad de har. I grund och botten är vad du gör innan du lämnar dig köpa lokal valuta i landet du planerar att besöka (eller bara USD) och det fasta beloppet är tillgängligt via ditt nya kort. Du kan använda detta kort för att ta ut pengar vid bankomater utan att drabbas av omräkningsavgifter på minibanken själv eller svep det på försäljningsställen för betalningar. Visa har också en global hotline som kan få dig ersättningskort, om du råkar förlora en; förlusten är begränsad till hur mycket pengar som avsatts för det kortet ändå.

Jag har hittat den här metoden för att vara mycket mindre tråkig än att behöva bära stora mängder kontanter eller stör om huruvida resekontroller kommer att accepteras. Om ett förbetalt resekort inte är tillgängligt i den valuta du vill ha är det bästa att göra ett USD-resekort och använd det för att ta ut pengar. du får betala med Visa's grossistvalutakurser plus en 1-2% transaktionsavgift (beroende på din bank).

    
svaret ges 22.06.2011 09:24
10

Jag ändrar alltid en mängd utländsk valuta hemma som gör att jag kan bo där utan problem i 3-4 dagar och ta med mig. Så snart jag har slut på pengar använder jag mitt maestro-kort för att bara ta ut pengar från en bankomat. Dessutom försöker jag alltid att använda mitt kreditkort när det är möjligt för att minimera det antal pengar jag behöver. Enligt min mening är det det säkraste och bekväma alternativet. Du kan inte förlora mycket pengar när du blir rånad, men å andra sidan har du alltid tillräckligt med pengar om det inte finns någon bankomat i närheten. Se bara till att du känner till siffrorna för att blockera dina kort.

När det gäller resekontroller: Intrinsically en bra idé, men har några praktiska problem: 1) du måste alltid hitta en bank för att byta ut dem. Inte bara en bankomat som är öppen 24/7 men en riktig bank som kan ha löjliga öppettider. 2) Faktiska utländska banker får inte ta några provisioner, men inte alla följer lyden av denna regel. Det kan vara svårt att förklara det i vissa länder. 3) I olika länder tog det mig lång tid att ändra mina resekontrollpengar. Först måste du hitta en bank, då måste du köa och så småningom verkar det vara mycket administrativt arbete ... de kontrollerar ditt pass, då kontrollerar man serienumret, efter det måste de få pengarna , etc. ..

    
svaret ges 17.02.2012 11:14
9

För alla tyskar där ute eller personer som kan öppna ett bankkonto, betalar ComDirect bank ett gratis Visa-kort som kan användas i båda länder utan avgifter och en bra växelkurs. Jag använde det i över 40 länder och fick aldrig betala några avgifter förutom en gång när jag drog motsvarande 3 Euro. Avgiften var 16 cent eller så.

Tänk också på att i vissa länder kan du inte använda västra kort alls. Myanmar, Iran och Nordkorea kommer ihåg. I Venezuela kan du använda dina kort men du får en kurs som är över 100% sämre än att utbyta dollar på gatan.

    
svaret ges 19.11.2011 20:58
8

Jag brukar använda ett ATM-kort för att få kontanter lokalt plus bära några dollar som en säkerhetskopia som jag kan byta om det behövs. Jag hittade nyligen ett annat sätt att ta pengar till ett land som kommer runt den dagliga gränsen för ATM och kan få lägre avgifter på större belopp - Western Union .

Du kan skapa ett konto med dem på deras hemsida före din resa och ansluta ett bankkonto till det - det tar några veckor att verifiera med små insättningar till ditt konto (och om jag minns ett vykort korrekt till din hemadress med en hemlig kod på den som du måste ange på webbplatsen). Då kan du skicka pengar till dig själv med hjälp av (billigare) 3 arbetsdagstjänst. Avgiften var $ 14 för att skicka $ 2500 till mig själv i Peru. Mindre om du skickar mindre. Du hämtar pengarna på alla Western Union-kontor med hjälp av pengar kontrollnummer från överföringen plus ditt pass som ID - det finns vanligtvis många WU-kontor i en medelstor stad. Du valde när du placerar överföringen om du vill ta pengarna som dollar eller lokal valuta. Växelkursen tycktes ligga inom 1% av den bästa kursen vid valutaväxlar.

Jämför denna avgift till $ 5-12 avgiften som jag debiteras för att ta ut $ 300 av utländsk valuta från ATM detta är en bättre affär om du kan planera framåt och vill ha en större summa pengar för din längre resa. Om du använder ett ATM-kort för att ta ut $ 2500 kan det ta 7 dagar att samla det totala beloppet och kosta 35-84 kronor i totala avgifter. ATM-växelkurserna varierar också efter bank - de brukar tjäna lite pengar på växelkursen (jag tror 1-3%).

Obs! WU-avgiften för omedelbara överföringar är mycket högre - mer som 9% - så om du gör detta för att spara avgifter, var noga med att välja det långsammare alternativet. Även när du skickar pengar online kan du behöva verifiera din identitet via telefon med ditt amerikanska körkort. Jag gör detta med Skype från min bärbara dator.

    
svaret ges 02.06.2012 07:32
8

Resenärscheckar är föråldrade nästan överallt och med höga avgifter.

Om du är ett par, tar ett visum för ett och ett MasterCard för det andra normalt inte mer än två av samma fabrikat och det är praktiskt, eftersom bankavgiften kan variera kraftigt från bank till bank och stad / land till stad / land, beroende på deras gynnade kortnät där. Särskilt utanför misshandlad spår, det vill säga i Centralasien, Afrika, ... Kom också ihåg att i vissa länder är bankomater sällsynta och / eller dekorativa bara, även i storstäder.

I Eurozonen, om du har ett europeiskt kort i €, betalar du med ett betalkort eller kreditkort inte avgifter, och tar kontant vid en bankomat eller gör banköverföringar inte dyrare än i ditt hemland ( vanligen, om du har en bra bank motsvarar detta 0 €).

Kontanter, i amerikanska dollar eller euro, är vanligtvis allmänt accepterade eller lätt att ändra. om du är rädd för fickor (och med rätta så många ställen!), använd ett pengar bälte under dina kläder, det är väldigt säkert. Använd inte pengar "påsar" runt halsen - halsbandet blir lätt att skära för rånaren. Skära bältet och ta det medan det är under byxorna / kjolen / ... är mycket svårare!

I vissa länder som Uzbekistan är kontanter (och kassar med pengar) vanliga på grund av inflationen och den svarta marknaden, men kom ihåg att det här är lokala sedlar, inte hård valuta! Visa inte hur mycket du har, eller du kommer att betraktas som en "dollar-på-fötter".

Du kan också hålla små men tillräckliga "akut" sedlar i en "internationell" valuta som USD eller EUR på olika ställen / fickor: Lägg inte alla dina ägg i samma korg.

Naturligtvis är alla dessa saker mindre nödvändiga i Europa eller Nordamerika, där tillgång till bankomater är frekvent och varierad, och där massor av pengar (till exempel från Tyskland) är ganska ovanliga!

    
svaret ges 27.08.2012 03:37
3
 • Beräkna en beräknad kostnad för resan.

 • Dra ut 1/3 innan du lämnar och konvertera till din lokala bank (som täcker din flygplatstransfer, första måltider osv.).

 • När du är tom för pengar, dra tillbaka till alla bankomater (var 2 eller 3 dagar, helst inte i samma filial).

 • Använd ditt kreditkort endast för souvenirer och handla innan du lämnar (det kommer att förhindra att ditt kreditkort måste bäras och eventuellt förlora det under din vistelse).

 • svaret ges 30.05.2012 17:14
  3

  Ledsen om jag missade det, men jag tror inte att någon nämnde en vanlig praxis hos handlare i Europa (och några bankomater): Du kommer att erbjudas "bekvämligheten" att betala i ditt eget lands valuta. Vad som inte är uppenbart (och ibland inte ens visat) är att handlaren och / eller deras bank får extra bonus genom att fråga din bank om mer dollar än vad de borde. Ibland kommer de inte ens att erbjuda; de gör det bara och hoppas att du inte får dem att ta tillbaka det. En McDonalds chef berättade även ligga att de var krävs för att göra det.

      
  svaret ges 27.02.2018 13:33
  2

  Det beror på din bank (t.ex. med HSBC kan du dra in gratis i någon HSBC i världen), ditt kreditkort, ditt land, landet du reser till, etc.

  t ex: Om din inom Euro (med euro): Du har ingen avgift.

  I alla händelser bör du kolla partnerskapet i din bank med banker i landet du ska besöka.

  t ex: i Frankrike har BNP Paribas ett partnerskap med Barclays i Storbritannien, så att du kan ta ut pund gratis

      
  svaret ges 14.01.2014 19:23
  2

  Vissa banker har faktiskt internationella avtal för att inte ta ut avgifter till varandras medlemmar. Till exempel: En medlem av Bank of America kan använda någon BNP Paribas-bankomat utan en bankavgift och vice versa. Vad gäller kreditkort går det några som har noll utländska transaktionsavgifter. Växelkursen med kort är ganska bra så jag skulle lita på det för det mesta och använda pengar mer som en sista utväg. Fler kort får smarta chips också. Hittills är det enda amerikanska kortet jag hittat utan utländsk transaktionsavgift, ingen årsavgift och ett smart chip är BA-belöningskort , men du kan ha lite tur att handla för ett annat kort.

  När det gäller kontanter finner jag att den absolut bästa växelkursen kommer från en person som reser tvärtom. Du kan byta till marknadsränta eftersom det kommer att gynna båda. Annars är bankomater vägen att gå. Undvik TravelEx till varje pris! De kostar dig mest pengar. Eftersom jag ofta reser till Europa, ska jag bara spara 150 euro för nästa gång. Det är tillräckligt med pengar för att komma till hotellet och extra vid nödsituationer. Jag har det att vara mig förrän jag kan komma till en bankomat.

      
  svaret ges 20.07.2013 20:14
  2

  Jag har just återvänt från en resa till Spanien (från USA). Jag erkänner att jag planerat dåligt när det gäller att undersöka vad jag skulle göra för att spendera. När jag gick för att ändra min första $ 100 på flygplatsens kiosk, fick jag ungefär $ 65 euro, vilket var hemskt med tanke på växelkursen är $ 1,12 per euro. I Spanien fann jag att varje hytt och butik accepterade kreditkort. Jag använde kortet så mycket som möjligt, med tips som huvudanvändning av kontanterna. Jag har bara kontrollerat mitt kreditkortsutlåtande på rad och fann att den använde den exakta växelkursen för dagen och tillade en 1% avgift. Det gav mig en kostnad på 1,13 dollar per euro. Jag vet att OP frågade om Italien, och det finns en chans att andra länder skiljer sig från vad jag hittade. Jag skulle också ringa din kreditkortsutgivare för att bekräfta växlingsavgiften, men även 5% var bättre än vad jag fick på utbytesbåsen. Båtarna i Spanien gav liknande dåliga erbjudanden. En dålig utbyte, plus en avgift.

  Redigera - Jag har precis fått en proposition från ett annat kort jag bär. Växelkursen var densamma, kursen den dagen, men tilläggsavgiften var 3%. Jag rekommenderar starkt att du kontaktar kortutgivaren och bekräftar avgifterna de tar ut.

      
  svaret ges 25.06.2017 14:10
  1

  Det beror mest på var du reser från och hur bra bankerna är i ditt område:

 • Om du har ett bankkonto som tar ut låga avgifter vid internationella uttag av utländska bankautomater och utbetalningar av utländsk valuta, är det bättre att du bara använder ditt kort. Oavsett vilken växelkurs du får för din amerikanska dollar kommer det troligen inte vara bättre än priset vid bankomatern.

 • Om din bank inte har ett alternativ med låg avgift, föreslår jag att du öppnar ett virtuellt konto med Revolut . Det är ett nollavgiftskort som är tillgängligt för alla europeiska och nordamerikanska invånare utan att besöka ett fysiskt kontor. Du beställer det via en app, tar emot den i posten och fyller sedan upp det med ditt vanliga kort (i EUR / GBP). Revolut är också bra för att det tar ut interbankräntan för alla valutatransaktioner och är vanligtvis i nivå med Transferwise.

 • Om du föredrar pengar bara för att det ska skull, hålla fast vid USD som den mest accepterade valutan över hela världen.

 • Utöver vad du väljer väljer jag att få minst 200 $ i akuta pengar. Du vet aldrig när du behöver det.

  Och kom ihåg att svaret ovan endast gäller länder / regioner som faktiskt har bankomater och som inte har en svart valutamarknad. Så om du tänker på att gå till Venezuela, Uzbekistan, Kuba, etc, håll dig snart i pengar.

      
  svaret ges 22.11.2016 08:40
  0

  Om du kommer från USA, skaffa ett CapitalOne 360 Checking-konto (tidigare INGDirect).

  Med betalkortet kan du göra uttagsautomater med ZERO avgifter som debiteras på amerikanska sidan. (De enda möjliga avgifterna är av den lokala banken / banken. Min erfarenhet är att de utvecklade länderna = lätt att hitta avgiftsfria bankomater, utvecklingsländer = svårt.)

  Det är enligt min erfarenhet lätt det mest kostnadseffektiva sättet att ta med pengar. Växelkursen är alltid minst lika bra som allt du kan få från en växlare. Exempel: I Macau nyligen fick jag en kurs på 1 USD = 7.967 MOP. Även på en mycket konkurrensutsatt marknad för växlare, var en siffra som jag såg 7 872, eller cirka 1,2% sämre.

  Även i länder där bankomaterna vanligtvis tar ut en avgift på internationella kort --- t.ex. Thailands bankomater debiterar vanligtvis 180 THB (eller 5,64 USD) --- du kommer fortfarande spara pengar genom att dra ut från bankomaterna istället för att byta pengar med en växlare.

  Också att säga, ATM-uttag har den extra fördelen att det är säkrare och bekvämare än att flyga runt mycket pengar eller resescheck.

  Med det här kontot kan du också direkt kontrollera online hur mycket USD exakt drogs för din X-summa av återkrävandet av lokala valutor. Så om du vill kan du till och med testa vattnet genom att dra ut en liten mängd först och se vad priset är. Om det är sämre än den lokala växelkursen (som jag aldrig har upplevt), kan du gå med växlarna.

  P.S. Det enda besväret med CapitalOne-kortet är att du bara kan ta ut högst 500 USD pengar per dag.

  P.P.S. Det finns förmodligen fortfarande andra avgiftsfria kort för internationella uttagsautomater, men det här är jag som jag känner till. Jag skulle vara väldigt intresserad av att lära mig om andra liknande kort.

      
  svaret ges 27.08.2014 13:45