How lägger jag på mig en trädörr med slitna skruvhål?

26

Jag har en trädörr i ett av mina rum där de övre skruvarna inte längre håller gångjärnet mot väggen, eftersom skruvhålen har slitit loss. Jag har provat lite större skruvar och fyllning med trä tandpetare, som vanligtvis varar ungefär ett år.

Jag vill ha en permanent korrigering.

    
uppsättning BMitch 16.04.2011 05:20

7 svar

34

Några förslag:

  • Använder du ett trälim som Elmer för att hålla tandpetare på plats? Övre gångjärnet på min ytterdörr brukade dra loss; Jag reparerade det med tandpetare och trälim (ganska fylligt skruvhålet) och har inte haft några problem i flera år.

  • Hur länge var de ursprungliga skruvarna, och vad ersatte du dem med? När jag installerade en ny inredningsdörr för några månader sedan bytte jag de 1/2 "skruvarna som följde med dörr med 2 1/2 "eller 3" (jag glömmer vilka) skruvar av samma tjocklek. Om du antar normal inramning, har du två 2x4, eventuellt några shims och jamb själv, så det finns gott om trä där för en lång skruv att gripa på.

  • Ta bort gångjärnsplattan från kammaren (stödja dörren så att den inte drar de andra gångjärnen ur jamb) och borra ut skruvhålen som ger dig problem; hålet ska vara så djupt som den befintliga skruven. Lim en dowel av samma tjocklek som din borr i hålet. Innan du ersätter gångjärnsskruven borrar du ett pilothål för att säkerställa att skruven går rakt.

svaret ges 16.04.2011 06:37
10

Ta bort det övre gångjärnet från ramsidan (ta inte om den är utanför dörrsidan).

Ta sedan bort dörren vid de andra gångjärnen.

Borra ett 3/8 "hål centrerat på varje skruvhål och plugga och lima dem med en trädollare.

Efter att limet torkar, om det inte spolas, raka duggarna ner med en träbjälk för att få dem att spola med ytan. Kitt, plåster eller sand om det behövs.

Sätt sedan tillbaka dörren på gångjärnen och håll det övre gångjärnet på plats och borra gångjärnskruvens hål och sätt i skruvarna.

    
svaret ges 31.08.2013 00:59
2

Något sent till festen men en bra lösning som jag just använt går enligt följande:

Köp lite ganska tjock dowel (säg 10mm) och klipp en längd för varje befintligt skruvhål. Jag föreslår längden på den skruv du använder (plus ca 25% extra om din dörr inte är massivt trä). Sand ena änden back square - det här är slutet som kommer att exponeras när dyveln sätts in i hålet du ska borra.

I din dörr (eller ram) borra ut de gamla hålen i samma diameter som hylsan. Kontrollera dowels för passform - det måste finnas tillräckligt med utrymme för lite lim runt dowel, men inte för mycket. Sand dowel ner lite om det behövs.

Använd nu ett bra starkt lim (jag hade en 24-timmars epoxi kvar från ett tidigare jobb), sätt hålen med dyvarna, var försiktig med att trycka in dem tills de är jämn med den omgivande ytan.

Låt torka, åtminstone så länge som limtillverkaren rekommenderar, och helst lite längre - bara för att vara säker på att allt är ordentligt inställt.

Nu kan du använda ditt gångjärn som en guide för att markera och borra nya pilothål i din dörr (eller ram) innan du monterar dörren igen.

Jag har just använt det här tricket på ett par gamla 2,1 m fasta talleldörrar och det fungerar en behandling.

    
svaret ges 22.06.2015 15:24
1

Enkel fix och mycket permanent skulle använda en längre skruv i ett eller två hål eller de avtagna hålen. Fina tråd # 8 3 "lång med Phillips huvud. Kör genom gångjärnet helt genom jamb in i ramverket. Stryk inte över skruvhuvudet för att matcha vid behov.

    
svaret ges 22.03.2014 21:50
1

Jag använde plastpluggarna som du brukar använda för tegel- eller betongväggar, det fungerade perfekt, du behöver ganska liten storlek så att den passar in i det befintliga hålet, knacka dem lätt i en hammare och skruva sedan gångjärn på , de expanderar så att hålen ska vara ordentligt fastsatt. Du kan sätta en droppe lim i hålet först, men jag tänkte på det efteråt: -)

    
svaret ges 06.02.2016 10:25
0

Mina sovrums ihåliga kärndörr gångjärnshål på dörren är helt borttagna och skruvarna föll ut, mitt botemedel jag ska försöka är som följer:

Ta bort dörren, placera gångjärnssidan uppåt, applicera glasfiberförening, (Skriv in hos en Auto. Parts Store) direkt i hålen och sprid den också på det område som är försänkbart för gångjärnet, sätt gångjärnen på plats medan våt, applicera en liten beläggning på toppen av gångjärnen också. Om allt går som planerat hoppas jag kunna hitta gångjärnen glasfiberade på plats under mycket lång tid och för extra säkerhet borra ett pilothål och sätt tillbaka skruvarna igen.

    
svaret ges 25.03.2013 02:01
-2

Flytta gångjärnet över och borra nya hål på den nya platsen.

  • Gå till din inre eller yttre dörr
  • Få dina skruvar och verktygslåda
  • Ta bort skruvarna från dörren och dörrstången och mejla träet där du vill borra pilothål.
  • Borra hålen och borra sedan i 3 tums skruvarna och sedan fixeras den
  • svaret ges 11.02.2015 17:15