Vad händer när du rör en Annihilation Sphere?

1

I min DnD 4e-grupp kommer de att snubbla över en Annihilation (Tomb of Horrors) inom den närmaste framtiden, de vet bara inte det ännu - om inte guiden kräver en Arcana-check. Nu har jag, DM, varnat för dem att handskarna är avstängda (från två sessions sedan), så jag antar det värsta och att någon kommer att hålla en arm in - inte nödvändigtvis sin egen.

Eftersom 4: e versionen är för vänlig för min smak Jag har valt 3.x-versionen , även om du hoppar in = du dör

Frågan är: Vad händer om någon bara sätter in armen i stället för att hoppa i direkt.

Ringer jag omedelbar död via att suga in / sönderdelas? Förlorar de nämnda lem och liknande skador som Eye of Vecna ritual? Den faktiska effekten av SoA beskrivs inte riktigt, vilket lämnar mycket öppet för DM: s tolkning, vilket ställer mig i en bindning som om det ska vara PK eller grievously maim.

    
uppsättning Rodhan 14.01.2015 17:08

3 svar

8

Det är en sfär av förintelse. Det förstörs. Om de rör det, är de borta.

Du kan house reglera det som du vill, men historiskt så fungerar det.

    
svaret ges 14.01.2015 17:27
3

Eftersom det här är väsentligen nu ett objekt som du skapade dig själv, kan svaret på det som händer logiskt också vara "Vad du än vill hända".

Det finns inga regler i 4e för att förlora lemmar eller sådana saker, och det finns inga Save vs Death-effekter heller, så du är ganska djup i husreglering redan.

    
svaret ges 14.01.2015 17:19
3

Det låter som att du försöker hybridisera Annihilationens sfär. Eftersom 4e-mekaniken kolliderar med 3.x-mekaniken och ditt val för PK när du hoppar in, är det verkligen upp till DMD. För balans, när det gäller 4e-tillvägagångssättet, skulle jag gå med Eriks källa: Att röra resulterande dras in. På så sätt borde de hålla ett föremål för att testa djupet först, som paranoid äventyrare borde, då bör förstöringen vara en rättvis varning och fortfarande håller sant mot ToH.

    
svaret ges 14.01.2015 18:04