How kan jag fråga en dim sum restaurang för att inte ladda för te, om jag dricker mitt eget vatten? [stängd]

-11

En Toronto kantonesisk dim sum restaurang debiterade min mormor och morfar te ($ 2 CAD / person), även om de tog och drack sitt eget omvänd osmos vatten. När de såg detta på räkningen klagade de till chefen som påstod att den här avgiften krävdes, även om du inte dricker deras te eller varmt vatten.

Vad borde mina farföräldrar ha gjort i början av måltiden? Vad kan de försöka, innan de stormar ut ur restaurangen som "nukleär alternativ", om det händer igen?

    
uppsättning Greek - Area 51 Proposal 04.08.2018 20:46

2 svar

12

Vad sägs om frågar på förhand?

Restaurangen har ingen laglig skyldighet att låta dig ta med egen dryck (många platser förbjuder det), och de kan definiera standardavgifter om de vill (många länder har det, till exempel har Italien en "coperto" avgift bara för att sitta på en plats).
Din enda möjlighet är att fråga på förhand , och om du inte gillar svaret, lämna.

    
svaret ges 04.08.2018 21:09
2

När det gäller alkoholhaltiga drycker som du dricker med din måltid, istället för att köpa, kan en restaurang debitera en korkavgift .

En restaurang är ett företag, så det är rimligt, och samma princip bör gälla vad som helst du konsumerar att du inte köpte där.

Anta att du ber om ett glas kranvatten (vilket en restaurang inte ska ta betalt för) men du sätter dig ner och äter dina egna smörgåsar?

Hurledes ska alla avgifter anges på prislistan.

    
svaret ges 04.08.2018 22:46