Earth tas över av utlänningar som behandlar människor som boskap. Protagonisten är helt sapient, men ett husdjur till en främling

9

Jag läste detta på 1990-talet, jag tycker om en paperback. Utlänningar har tagit över jorden. Huvudpersonen lever med utlänningar och betraktar sig inte som mänsklig, men som en udda formad alien. På något sätt hamnar han i kontakt med några av de människor som är i uppror, inklusive en besvärlig sexscen där jag kommer ihåg att kvinnan fortsatte att hänvisa till hans "joystick". Han lär sig hur människorna hålls som boskap, vilket involverar vad som i grunden är en pithing operation för att säkerställa att de inte har högre hjärnfunktion. Av någon anledning vill jag säga att antingen han eller utlänningarna liknar boskapsmänniskorna till grisar. Den enda andra detalj som jag minns är att det är uppenbart att ruinerna i storstäderna som New York nu är under vattnet ... han är med rebellkvinnan vid den tiden, men jag är inte säker på om de fortfarande är i främmande skepp , eller om de är i sitt eget skepp.

Jag vet att detta inte är Jag, Vapen , som har ett liknande begrepp som människor uppvuxen som boskap, men en helt annan plotlin.

    
uppsättning FuzzyBoots 14.10.2016 00:13

3 svar

3

Jag är 99% säker på att det här är Frederick Pohls Homegoing , beskrivs även i detta svar . Den har den skapade människan, den översvämmade jorden, och joystickreferensen, plus det är bara gnistrande minnen.

She became more clinical still. “Do the male Hakh’hli have the same kind of joystick you do?”
He flushed, unwilling to believe he understood her. “Joystick?”
“All right. The same kind of penis, then.”

Jag har inte haft en chans att läsa igenom boken för att ta reda på om övertaget eller boskapet är korrekt från mina minnen. Jag tror att jag kan missuppfatta plotpunkten för Sandys ursprung och pithing av hoo'hik .

    
svaret ges 18.04.2017 11:49
2

Är det "The Wild Boy" av Warren Rochelle?

The Lindauzi came to Earth at the turn of the millennium with a mission to breed humans to become their emotional symbionts. Technically superior, within a generation the Lindauzi dominate the Earth, running a breeding program designed to produce humans capable of full emotional symbiosis. This is the story of Ilox, a human raised by the Lindauzi, his banishment and adoption by a tribe of wild humans, and his eventual reunion with his Lindauzi bond-mate, Phlarx.

    
svaret ges 14.10.2016 02:37
1

Gordon R. Dicksons 1987-roman, Pilgrimens sätt , har Aalaag-rasen som tänkte på människor som sin boskap. Human Aalaag tolk Shane rekryterades av en kvinna för att hjälpa störta invaderarna.

    
svaret ges 09.02.2017 02:58