PDF biljetter på telefon på Deutsche Bahn

11

Jag har tidigare fått DB-biljetter via MMS, men när jag bokade en biljett nu kunde jag inte hitta det alternativet. Bekräftelsemeddelandet säger att jag ska skriva ut PDF-biljetten ... är det OK om jag bara hämtar PDF-filen på min telefon och visar det?

    
uppsättning Max 18.04.2014 10:50

3 svar

12

Enligt transportregler (Beförderungsbedingungen) , avsnitt 6.3. 3 kan du visa biljetten på en smartphone, surfplatta eller bärbar dator så länge som bakgrundsbelysningen är påslagen och streckkoden visas i full storlek:

Ersatzweise kann in Zügen das Online-Ticket auch auf dem Display eines mobilen Endgerätes über ein pdf-Anzeigeprogramm vorgezeigt werden, wenn der Barcode in Originalgröße und die kompletten Fahrkartendaten bei aktivierter Hintergrundbeleuchtung vorgezeigt werden können. Die Bedienung des Endgerätes nimmt der Reisende vor; das Prüfpersonal kann jedoch die Aushändigung des Geräts zu Prüfzwecken in Anwesenheit des Reisenden verlangen.

Även om det här avsnittet har funnits i reglerna ganska länge vet inte alla ledare det tyvärr. Det lägger till förvirringen att PDF-filen tydligt säger "skriv ut" på flera ställen. En hänvisning till det avsnittet brukar räcka för att övertyga dem annars.

Sedan cirka en månad tillåter den officiella smartphone-appen DB Navigator också att öppna de flesta vanliga online-biljetter direkt från insidan om de bokas med ditt bahn.de-konto. Du borde inte få några problem med att använda det.

    
svaret ges 23.07.2014 21:54
2

Tydligen inte:

The passenger must show his/her printed Online-Ticket on the train, a file, e.g. on a memory stick, will not be accepted.

Källa: bahn.de

Självklart har en minnessticka ingen skärm men, precis som bekräftelsen du mottog, är texten på webbplatsen ganska tydlig, biljetten måste skrivas ut. Den tyska versionen innehåller också liknande språk.

Observera att DB även säljer smarttelefonbiljetter men det verkar vara ett separat erbjudande, endast tillgängligt via en app. Du kan fortfarande försöka registrera, ladda ner appen och se om din bokning är synlig i det här formatet, men jag tvivlar på det om du inte registrerade dig på förhand.

    
svaret ges 18.04.2014 13:06
0

Lite fel på platser. Deutsche Bahn Regs tillåter specifikt att biljetten ska visas som en PDF-fil på en lämplig maskin - tablett, bärbar dator etc. - från en bifogad email. Två problem men. En är att koden måste visas i original storlek och dimensioner. Inte alla maskiner gör det enkelt, med mobiler knappast möjligt. För det andra körs inte några av de lokala tågen av Deutsche Bahn, men är regionala företag och biljettinspektörerna är ibland "svåra". Aldrig haft problem med att använda en PDF på min Android 10-tums surfplatta, när du kör på standardtåg.

    
svaret ges 05.08.2014 13:40