Varför behöver hans gudomliga skugga Lexx?

9

I den första episoden (Lexxx) av Lexx lär vi oss att Lexx skapades för att tillåta sin gudomliga skugga att

bring destruction upon all those who would oppose the League of 20,000.

Men han hade redan Foreshadow och Megashadow, båda mer än kapabla att förstöra planeter (även de med defensiva sköldar) och reser till planeter utanför ligan 20.000.

                             

Så varför behövde Lexx i första hand? Förutom att kunna förstöra en planet i ett skott (i motsats till flera), vilket möjlig nytta gjorde ett projekt så dyrt som Lexx faktiskt skänker?

    
uppsättning Valorum 19.07.2018 22:08

1 svar

4

Detta är spekulation, men jag tror att den håller fast.

Hans gudomliga skugga hade två dolda men slutliga mål - folkmordet i mänskligheten och insekts civilisationens återupplivning. Lexx kan ha utformats för båda.

Först och främst, medan Foreshadow och Megashadow verkligen är kapabla att förstöra en planet, är de också stora flaggskepp som helt bemannas av människor. Oavsett vilka tekniker den gudomliga orden använder för att indoktrinera verkar ganska effektiv, med tanke på att ingen av människorna verkar blinka för att blåsa upp planeter, tortera, hjärntvätt, skörda sina medmänniskor för delar / mat etc. Det kan dock vara bäst att försöka rensa mänsklighetens universum att inte förlita sig på människor. Lexx var inte bara utformad för att eliminera en planet i ett enda skott, men att drivas helt av en enda kapten med nyckeln. Det var ganska uppenbart att kaptenen var avsedd att vara hans gudomliga skugga, så att han kunde driva sitt folkmord, ensam om det var nödvändigt. (Det är kvar för en given läsare att bedöma om Stanley är en förbättring på det scenariot, med tanke på var tomten går senare).

För det andra, senare i den första säsongen, lär vi oss att det finns en enda överlevande medlem av insektsbesättningen - Gigashadow, som har sovit i kärnan i den gudomliga ordenens hemplan hela tiden och ganska kokat upp den gudomliga Beställ för att få saker gjort när han gömde sig. Eftersom det tar upp det mesta av en planet själv, kan det antas att Gigashadow har inga problem att smasha planeter heller, men som den sista av sitt slag som förmodligen bara skulle göra det till ett mycket stort mål. Eftersom Gigashadow visar sig producera avkommor (som tas upp tidigt under 2: a säsongen), har det förmodligen ingen anledning att repopulera Insect Civilization själv. Men eftersom Lexx också kan producera avkommor, från de mindre flygbussarna till mini Lexx i slutet av serien, kan det också vara att Lexx skapades för att hjälpa Gigashadow skapa mer av sig själv.

Allt som sagt, hans gudomliga skugga går säkert igenom några galna och traumatiska hjärnöverföringar när serien börjar. Ingen av hans anhängare verkar kunna gissa vad planen är heller, och det finns massor av föregångaren hjärnor som ifrågasätter honom också. Så om hans gudomliga skugga faktiskt längre följer den ursprungliga planen för den gudomliga ordningen, eller efter all den här tiden är det bara några pommes frites som inte är en lycklig måltid och gör halvbagade galna planer som bara sällan passar de sovande drömmarna i Gigashadow, är en öppen fråga. Den senare kan faktiskt bättre passa in i kaoset på showen.

    
svaret ges 20.07.2018 13:24