Cancel en turist (C) visum utfärdad för alla schengenstater

1

Jag är garant värd för en turistvisum för min tidigare flickvän. Nu fick hon visum i passet, men vi splittrade bara. Finns det ett sätt att avbryta viseringen? Hon har fått passet med visumet. Kan viseringen avbrytas av mig utan att hon behöver ta med passet till ambassaden? Finns det en databas för alla visum där viseringen kan avbrytas och därför kan posten i schengen nekas?

    
uppsättning manabu 01.02.2016 12:42

2 svar

3

En Schengenvisum kan återkallas. Från Schengen Visa-kod :

A visa shall be revoked where it becomes evident that the conditions for issuing it are no longer met. A visa shall in principle be revoked by the competent authorities of the Member State which issued it.

Såsom nämnts i Lily kommentarer kan du informera det konsulat som utfärdade visumet att din flickvän nu är din ex-flickvän. De kan besluta att återkalla viseringen, men de får besluta att inte.

Koden föreskriver inget krav på att visuminnehavaren anmäls när visering återkallas, om viseringen stämplas "REVOKED". Detta skulle förmodligen hända vid gränsen när hon nekas inresa. Det kan finnas vissa policyer om att anmäla visuminnehavare där det är möjligt, men det krävs inte av koden, så det kanske varierar från land till land.

Jag tror inte att flygbolagen har möjlighet att fråga Schengendatabaser för att bekräfta en resenärs visum, men jag kunde ha fel. Under alla omständigheter, om hon "redan gick till flygplatsen", som du nämner i en kommentar, för hennes resa till Italien är det nästan säkert för sent. Det är högst osannolikt att det finns tillräckligt med tid för dig att informera konsulatet och konsulatet om att fatta beslut om att återkalla viseringen innan hon kommer till flygplatsen.

Om du är orolig att hon kan få dig i trubbel genom att göra något du har garanterat att hon inte skulle göra, kanske du borde fråga en separat fråga om det.

    
svaret ges 01.02.2016 22:29
4

En Schengenvisum kan säkert upphävas (tekniskt återkallas och / eller annulleras beroende på omständigheterna) och en sådan inställning skulle faktiskt spelas in i en databas ... men du kan inte avbryta den. När allt kommer omkring utfärdar du inte det i första hand. Varför bryr du dig också?

    
svaret ges 01.02.2016 19:33