Vinterkläder för Europa (november-december)

21

Jag planerar att åka till Europa från 24 november till 5 dec 2011

Eftersom jag kommer från tropiskt land, har jag verkligen ingen aning om vad jag ska bära under en vinter.

Jag har kontrollerat temperaturen för samma datum men från förra året (baserat på länk )

  • London: 8 - 11 Celcius (46-51 Farenheit)
  • Amsterdam: 5-9 Celcius (41-48 Farenheit)
  • München: 1-6 Celcius (34-42 Farenheit)
  • Lucerne: -3 - 0 Celcius (26-32 Farenheit)
  • Frankrike: 4-8 Celcius (39-46 Farenheit)

Vad behöver jag ha för denna typ av temperatur?

En ytterligare fråga: Är den här jackan tillräckligt eller jag borde lägga ett lager under det här?
länk

    
uppsättning Rudy Gunawan 07.10.2011 06:25

7 svar

16

Om du kommer från ett tropiskt land är den jacka du har länkat till säkert inte tillräckligt. Jag är från Saint Petersburg, och till och med skulle jag lägga till något på den här jackan.

Jag föreslår att du bär en lång jacka för att täcka ryggen, något som detta:

FjällRäven är inte särskilt billigt, men det är lättviktigt och tillverkat av slitstarkt material. Jag använder det här märket, och det är därför jag har satt in sina bilder.
Observera också att du kan använda båda jackorna till den lägre temperaturen och helt enkelt inte använda en av dem om temperaturen är tillräckligt hög.

Och jag vill tillägga att de städer du nämnde har hög relativ luftfuktighet, och du kommer troligen att behöva en varm hatt eller ett huvudband:

Och kanske, halsduk och handskar:

Glöm inte om bra strumpor och vattentäta skor.

    
svaret ges 07.10.2011 07:56
11

hattar

Det är självklart att du behöver en riktig hatt, och det finns några modeller som kan skydda ditt ansikte såväl som dina frontallober. Här är några mindre vanliga alternativ som kan ge överlägsen skydd till dina mjuka ansiktsdrag.

Skägghattar

Ja, jag vet - de ser roliga ut. Från begagnad erfarenhet arbetar de underverk (en min vän som bara bor 300 km söder om polcirkeln har en och han svär vid den). Detta kommer att hålla nästan hela ditt ansikte varmt och kommer att vara särskilt användbart vid blåsigt väder.

Ba(la)clava

Fördetextraspeciellautseendet.Kombineramedtrådbundetheadsetochsternletaefterextraförvirring.Jagskulleintehapåsigettciviliseratföretag,ävenommittlivberorpådet,menräknardetintemotmig.

Ansvarsbegränsning:Författarenkommerinteatthållasansvarigomdublirarresteradförmisstänktbeteendenärduföljerdettaråd.

Andra skyddsåtgärder

Ännu fler idéer som inte kunde placeras i andra kategorier.

Växa ett skägg

Kan inte vara ett alternativ för dig, men i Skandinavien är skägg och alla slags ansiktshår vanliga, och inte bara som ett modeutlåtande. Detta fungerar huvudsakligen som en icke-avtagbar skägghatt, med ökad social acceptans.

The Scarf

Om du redan råkar ha en halsduk , kan du pakka upp den för att täcka din haka och eventuellt din näsa. Något bättre utseende när det gäller estetik går (definitivt mindre nyfiken utseende än de snygga skägghattarna), men du måste göra det rätt första gången, eftersom några större justeringar när du är ute i kylan helt enkelt inte är möjligt, eller åtminstone - inte föredra.

Det var en del av ett större svar ursprungligen men delades i två för bättre sammanhållning.

    
svaret ges 06.12.2011 17:27
8

Förutom vad som har nämnts ovan bör du se till att du bär lager kläder . Skikt på en ganska varm tröja, tröja och en jacka och det kommer att hålla sig varmare än en enda tung jacka över en t-shirt. Det låter dig också ta av lager om det finns sol ute och du börjar känna dig lite varm, men inte varm nog att gå ut utan en jacka alls.

    
svaret ges 10.10.2011 11:01
7

Som de andra redan har sagt kommer den här jackan inte räcka till. Temperaturområdena som du citerar återspeglar inte det faktum att temperaturerna rutinmässigt går under noll på natten och i närvaro av stark vind och hög luftfuktighet (speciellt i kustområden) är FeelsLike ® temperaturerna 5- 10 grader lägre. Av denna anledning vill jag leta efter en vindsäker jacka, även om den inte är så tjock - det kommer säkert att vara lättare och lättare att packa. Den är idealisk för snölösa miljöer, och kommer att fungera bra även om temperaturerna faller något under noll.

I några fall, efter några år i Nordeuropa, är det viktigaste föremålet för mig en stor varm scarf - något som detta:

På grund av sitt exceptionellt stora område (gruvan är förmodligen runt 3m x 20cm, 100% akryl, och absolut inte den största tillgängliga), kan du lägga upp det mycket bra runt nacken och även den nedre delen av ansiktet, om det behövs, och det håller dig varmt och förhindrar att kallluft slipper i din jacka / jacka. Från den personliga erfarenheten minskade den här satsen vid vilken jag får förkylningar eller andra kallrelaterade andningsförhållanden.

Du kan också sätta på halsduken runt ditt ansikte, men du skulle nog inte vilja göra det utom i svåra omständigheter, eftersom det kommer att locka några tvivelaktiga utseende från lokalbefolkningen.

Slutligen är detta tillbehör ett välkommet tillskott till någon fashionistas garderob, och du märker att många människor bär dem.

    
svaret ges 07.10.2011 10:36
6

Jag brukar gå med jeans, någon långärmad tröja, en annan varm skjorta ovanpå och en vindsäker vinterjacka. Se till att dina stövlar / skor är vattentäta om du stöter på snö, speciellt om temperaturen är nära 0. Snön smälter och du får vatten i dina skor och ingenting är värre än att ha våta strumpor på vintern.

Om du får våta skor ändå fyller du dem med gamla tidningar och lägger dem på radiatorn över natten.

En del halsduk eller huvudbonader som täcker öronen är också en fördel i blåsiga områden, berg eller höga byggnader.

Din jacka ser "ok" ut för kanske 10 grader eller högre, men du borde fråga i en campingbutik för korrekt rådgivning. och bläddra inte i Google Merchandise Store för denna typ av resa:)

    
svaret ges 07.10.2011 07:55
4
Jackan är tillräcklig för en mycket hård person, särskilt från ett nordiskt land, som försöker göra lite "konditionering". För de flesta behöver du ett andra lager.

Du pratar om en 15 graders skillnad (Centigrade, 25 grader Fahrenheit) från topp till botten. Den jackan är tillräcklig för den övre delen av intervallet, men inte botten (för den genomsnittliga personen). Du kan vara en person som är undantaget från regeln.

    
svaret ges 07.10.2011 15:19
4

Jag är brittisk, på vintern bär de flesta i allmänhet jeans, tränare, t-shirt med kanske en tröja eller fleece under, och sedan en tjock kappa.

Handskar och hatt, med valfri halsduk (De flesta stora jackor täcker nacken nog för att göra utan en, IMO).

Du borde vara bra på ca -5C med det.

Fråga mig inte vad jag ska bära här, men jag flyttade precis till Quebec!

    
svaret ges 07.10.2011 21:58