How fungerar permanenthet med stavar som bollsyn?

4

För att vara mer specifik om en trollkarl hade använt sig av permanensen på sig för att ständigt ha en bollsynt syn skulle stavningen förtrolla sina ögon eller skulle det påverka hela kroppen?

För att vara ännu mer specifik, har jag Flesh Grafting -föreställningen, vår trollkarl försvann nyligen och vi kan inte återuppliva honom för att vi är i Underdarken. Vi har ingen cleric så jag tänkte på att kasta ut hans ögon och grafta dem på någon annan partimedlem. Eventuellt till hans backup karaktär.

    
uppsättning Maiko Chikyu 19.04.2018 12:41

2 svar

3

Med rå, nr.

Som Joel uttalade är målet för stavningen inte en specifik kroppsdel.

Men ....

Det är sällsynt att det angivna målet för en stava är att säga "en arm" eller "ett öga" eller "ett huvud" men ofta stavar påverkar fortfarande de specifika delarna, och det är vettigt för mig att magiken skulle koncentreras där. Varaktighet är också i död, och kommer att återvända när den återupplivas. Det kan vara möjligt att antingen överföra förtrollningen, (Gm Fiat, förmodligen någon form av stavningsforskning.) Eller om GM är villig, är ditt förslag troligen något jag skulle tillåta, delvis på grund av ordalydelsen av den stavabane siktet Det gör att ögonen lyser, för mig innebär det att den koncentrerar magiken där. Kräver hög läkning eller överlevnadskontroller för att ta bort ögonen och hålla magiken i takt. Defiling dina vänner lik, inte heller en bra handling. Justeringstakt bör förväntas. Båda dessa metoder är GM-diskretion. Tabellresultatet kan variera

    
svaret ges 19.04.2018 14:03
6

Nej

Målet (och därmed saken under stavningen) är du . Så det är inte bara kastarens ögon, utan hela kroppen eller sig själv.

    
svaret ges 19.04.2018 13:21