Letar du efter en samling skrämmande historier för barn

7

Jag letar efter minst två böcker. Varje bok innehöll en samling skrämmande historier. Jag brukade låna dem från biblioteket där de var i barnsektionen (upp till 12 år, men jag är osäker på den specifika ålderskategorin).

En berättelse handlade om en pojke som förvandlades till en fladdermus på natten. Jag minns levande han åt malar och skulle hitta bitar av dem (mellan tänderna eller på kudden?) När han vaknade.

En av de andra berättelserna handlade om en tjej som såg en hästs spöke på en äng på morgonen, kanske längs en levande häst. Jag tror att spökhästen var antingen vit eller grå. Det hade kanske varit hennes en gång. Ledtråd var att hon fick reda på att det var ett spöke och att hästen dog att äta från ett trädträd som växte vid ängens kant.

Böckerna måste ha publicerats före 1990. Jag minns dem som inbundna böcker med minst en bok som har ett mörkt rött lock. Den andra var kanske blå. Illustrationer var få, svartvita och inte i ditt ansikte läskigt.

Jag läste dem på nederländska och jag har ingen aning om vilket språk böckerna ursprungligen var i.

    
uppsättning silvith 16.08.2012 16:03

5 svar

4

Det låter som om du letar efter serien för skrämmande historier att berätta i mörkret .

De var en serie samlingar av noveller publicerade mellan 1981 och 1991 (3 böcker). Wikien säger att de var på engelska, men jag är ganska säker på att de var populära nog att återskapas på andra språk.

De har skrivits ut flera gånger, varje gång med ett annat omslag, de flesta var pappersback, men de har skrivit ut en samling av tre böcker som är inbundna .

    
svaret ges 16.08.2012 16:16
4

Methuen Book of Strange Tales av Jean Russell.

Moth berättelsen är "Moths" och beskrivs i detta forum inlägg på AbeBooks är hästberättelsen "When the Gray Horses Trot", och några av de andra berättelserna beskrivs här .

    
svaret ges 04.12.2017 00:07
2

Jag skulle föreslå att jag letade efter en serie böcker som publicerades av Random House för ungdomar, de var alla "Alfred Hitchocks" något eller annat, som Ghostly Gallery eller Sinister Spys - jag hoppas det hjälper. Varje bok hade 11-13 berättelser med antingen svart & vit eller svart, grön & vita illustrationer.

    
svaret ges 08.09.2012 18:27
0

Kanske du letar efter böckerna från "Het Griezelgenooschap". Dessa består av berättelser skrivna av Paul van Loon och vänner. Skrämmande som ett barn, läskigt nu. Vissa böcker innehåller bara en berättelse men flera är samlingar av spökliknande berättelser. En lista över alla böcker finns här .

    
svaret ges 13.07.2016 14:22
0

Den andra som tänker på är "Scary Stories for Sleepovers" -serien, den wikipedia-sida som finns här: länk

    
svaret ges 13.07.2016 15:27