Undvik Mountain Range specifikt befriad från Powerful Build?

3
Goliath kraftfullt byggande rasegenskap och Goliath-barbarens bergsberge erbjuder ett par uttalanden som förvirrar en karaktär för en av våra kampanjer, så innan jag gör en styrande jag hoppades att någon mer kunnig skulle kunna skina lite ljus på denna fråga.

Förmågan Kraftfull byggnad läser, delvis:

The benefits of this racial trait stack with the effects of powers, abilities, and spells that change the subject’s size category.

Mountain Rage läser, delvis:

However, he does not gain additional benefits on weapon size and grapple checks, since he already has them from his powerful build ability.

Är den här raden från Mountain rage som ett särskilt undantag till kraftfullt byggande förmåga (det vill säga kraftfullt bygga " stängs av "medan Goliath Barbarian rasar)?

  • eller

Är bergsvadd bara som säger att effekterna av kraftfullt bygga på gripkontroller och vapenstorlekssvängning inte gäller, men de andra effekterna gör fortfarande, till exempel hans förmåga att vara en större storlek för svälja hela eller förbättrad grepp ?

  • eller

Är raseri : s användning av ordet "extra" ringer ut sin storlek som ökar effekten, så att den skiljer sig från Förstora personen , eftersom den inte kommer att öka karaktärens utrustning och andra storleksrelaterade förmågor som Förstora person skulle, men effekterna av bergsrage utesluter inte annars effekterna av kraftfull byggnad ?

    
uppsättning NFeutz 07.09.2017 19:03

1 svar

5

Det gemensamma samförståndet om bergsrage är att dess ökning av din storlek ersätter din kraftfulla byggfunktion, som i ditt första alternativ. Det vill säga, under en bergsangörelse (om du antar en typisk Medium Goliath) förlorar du din pseudo-Large status per kraftfull byggnad i utbyte mot äkta Large size. Och då får du en extra +2 Styrka över normala på grund av orsaker.

När det gäller vad reglerna som skrivs egentligen säger , skulle det vara närmare ditt andra alternativ där: det undantar greppbonus och vapenstorlek ökar från de fördelar du får från att växa i storlek. Och från ett RAW-perspektiv skulle det vara slutet på historien, utan att verkligen bry sig om den bit som refererar till en kraftfull byggnad. Så du skulle få andra fördelar med att växa, inklusive de som kraftfullt bygger också erbjudanden, bara för att bara gripande och vapenstorlek faktiskt undantades av bergsangrepp. Generellt sett brukar regler som skrivits ignorera saker som sagt efter "sedan" eftersom det inte spelar någon roll varför du får en särskild nytta, och eftersom det är tvetydigt och omöjligt att ta reda på vad som händer när de eftersom klausuler är felaktiga (till exempel en stoneblessed karaktär kan räknas som en goliat och ta den goliatbarbariska substitutionsnivån utan att du faktiskt vet att du har en kraftfull byggnad).

    
svaret ges 07.09.2017 19:33